Ingredientai

miltų 300 g
druskos 1 a. š.
cukraus 2 v. š.
smulkiai tarkuoto čederio 100 g
šalto ekologiško sviesto 220 g
ledinio vandens v. š.
Įdarui:
nuluptų, plonai pjaustytų obuolių 750 g
cukraus 100 g
tarkuotos citrinos žievelės 1 a. š.
citrinos sulčių 2 v. š.
maltų kvapiųjų pipirų 0.5 a. š.
cinamono 1 a. š.
džiovintų gvazdikėlių 0.5 a. š.
kukurūzų krakmolo 1 v. š.
smulkiai tarkuoto čederio 30 g
kiaušinio plakinio 1 vnt.
Porcijos: 5
Tinklaraščio „Pusryčiams“ autorė bei prekybos tinklo „Iki“ ambasadorė Gabrielė Žutautaitė sako, kad sezoniškumas jos virtuvėje – svarbu, todėl ruošdama maistą namuose arba ieškodama naujų receptų ji dėmesį kreipia ir į tai, kokios gėrybės šiuo metu auga soduose ir daržuose

Gaminimo eiga

1. Į didelį dubenį suberkite miltus, druską, cukrų bei čederio sūrį ir viską gerai išmaišykite. Burokine tarka į birius ingredientus įtarkuokite šaltą sviestą. Pirštų galiukais sviesto gabalėlius įtrinkite į miltus, kol masė taps lyg šlapias smėlis.

2. Į tešlą įpilkite kelis šaukštus ledinio vandens, išmaišykite ir rankomis formuokite vientisą tešlą ją slėgdami. Paruoštą tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ar kepimo popierių ir šaldykite šaldytuve ne trumpiau nei pusvalandį.

3. Į dubenį sudėkite pjaustytus obuolius, cukrų, citrinos žievelę, sultis, prieskonius, krakmolą ir tarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.

4. Iš šaldytuvo ištrauktą tešlą padalinkite į dvi nelygias dalis: trečdalį ir du trečdalius tešlos. Du trečdalius tešlos dėkite ant miltais pabarstyto stalviršio. Kočiokite tešlą iki 1–2 mm storio blyno ir juo tolygiai išklokite apvalią 20 cm skardą, kad padengtų ir dugną, ir kraštus.

5. Į paruoštą formą berkite obuolius. Likusį trečdalį tešlos iškočiokite į tokio paties storio stačiakampį, jį supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis. Juosteles išklokite ant obuolių įstrižai arba supinkite dėdami jas skersai viena kitos.

6. Pyragą kepkite 50–60 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, pyragą ištraukite, tešlos kraštelius aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite likusias kelias minutes.

7. Pjaukite tik gerai atvėsintą. Skanaus!

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai