Ingredientai

Medus 4 šaukštai
Sviestas 7 šaukštai
Aguonos 1 stiklinė
Miltai 4 stiklinės
Migdolai 1 stiklinė
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Porcijos: 8
Jei šventėms norite išsikepti aguonų pyragą, išbandykite šį receptą. Minkštas, purus, pilnas aguonų – nuostabus. Smulkinti migdolai aguonų pyragui suteikia daugiau skonio.

Gaminimo eiga

1. Migdolus susmulkinkite.

2. Aguonas užpilkite karštu vandeniu ir palikite kol atvės. Vandenį gerai nuvarvinkite.

3. Kiaušinius išsukite su ištirpintu sviestu ir skystu medumi.

4. Suberkite aguonas, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.

5. Maišant suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

6. Suberkite migdolus ir gerai išmaišykite.

7. Tešlą supilkite į gausiai sviestu išteptą kepimo formą.

8. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai