Ingredientai

Kad mėsos patiekalai būtų skanūs, reikia žinoti kelias gudrybes. Arba nedaryti pagrindinių klaidų.

Gaminimo eiga

Apskrudinus mėsą, išsaugoma daugiau sulčių

Pamirškite. Tai netiesa, ir niekada nebuvo tiesa. Veikiausiai šis mitas kilo dėl susidarančios apskrudusios plutelės - matyt, ji padeda išsaugoti sultis, tiesa? Tačiau buvo atliktas eksperimentas ir pasverti kepsniai prieš ir po kepimo. Kai kurie buvo prieš tai apskrudinti, kiti - ne. Nebuvo visiškai jokio skirtumo tarp sulčių kiekio. Jokio.

Pagrindinis tikslas apskrudinant - suteikti papildomo skonio. Jei norite sultingos mėsos, galite ją lėtai kepinti (tai apsaugo sultis nuo išsiskyrimo). Ir visuomet šiek tiek palaikykite mėsą po kepimo, kad galėtų atgauti šiek tiek iš savo puikiųjų sulčių.

Marinuota mėsa tampa sultinga ar minkšta

Ne, tai netiesa. Marinatai paprastai gaminami iš aliejaus, citrinos, žolelių ir gali prasiskverbti tik į paviršinį mėsos sluoksnį.

Eksperimento metu buvo nustatyta, kad po aštuoniolikos valandų marinavimo raudonojo vyno marinate išsimarinavo tik vienas milimetras jautienos. Puikus sprendimas tiems dviejų milimetrų storio kepsniams!

O jei marinate yra rūgštinio elemento - kaip kad citrinos ar acto - jūs dargi ir kenkiate mėsai. Rūgštys ima ardyti mėsos išorinį sluoksnį. Palikus per ilgai, mėsa taps per minkšta, o vėliau - ir sausa bei beskonė.

Taigi jei norite suteikti papildomo skonio plonytėms mėsos juostelėms - supjaustykite ir dešimt minučių pamarinuokite prieš kepdami.

Reikia pasūdyti ir palikti pasimarinuoti

Iš anksto nesūdykite mėsos, nes druska „ištraukia“ iš jos sultis ir ji tampa sausa. Mėsą geriausia pasūdyti prieš pat kepimą.

Visą mėsą reikia kepti vienodai

Vištieną reikia ruošti visai kitaip nei kiaulieną ar jautieną. Tačiau reikia atkreipti dėmesį ne tik kieno yra mėsa, bet ir iš kurios kūno dalies.

Pagrindinė taisyklė: mėsa iš tų kūno dalių, kurios daug juda (pavyzdžiui- šlaunies mėsa) yra kieta ir labiau tinka troškiniams, reikalauja ilgesnio apdorojimo žemesnėje temperatūroje.

Mėsa iš mažai judančių dalių (pavyzdžiui - sprandinė) bus minkšta ir ją pakaks kepti trumpai gana aukštoje temperatūroje.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai