Ingredientai

Atvėsus orams bulvių plokštainis vėl tampa itin laukiamas ant pietų stalo. Nieko keisto - jis skanus, nereikia brangių produktų ir visai paprasta paruošti.

Gaminimo eiga

Taisyklės, skaniam bulvių plokštainiui:

Jei nenorite, kad tarkiai pajuostų, įpilkite šaukštelį citrinų sulčių.

Jei bulvių tarkiai itin vandeningi, lengvai nusunkite, bet nepersistenkite - tarkiai turi likti gana drėgni, kitaip bulvių plokštainis bus sausas.

Įpilkite karšto pieno - plokštainis bus purus ir tirpstantis burnoje. Vienam kilogramui bulvių reikės vienos stiklinės pieno.

Nedėkite kiaušinių. Jie tik suteiks kietumo.

Jei namuose nėra pieno, gana sausai nusunktus tarkius užpilkite verdančiu vandeniu ir įpilkite aliejaus. Kilogramui bulvių reikės dviejų šaukštų aliejaus ir nepilnos stiklinės karšto vandens.

Jei norisi kiek tvirtesnio plokštainio, į tarkius įmaišykite kelis šaukštus grietinės ir šaukštą aliejaus, įmuškite vieną kiaušinį. Kilogramui bulvių reikės trijų šaukštų grietinės ir šaukšto aliejaus.

Pagardinkite bulvių plokštainį ne tik druska ar pipirais. Įberkite žiupsnelį tarkuoto muskato riešuto.

10 išbandytų ir labai patikusių receptų:

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai