Ingredientai

Net ir toks paprastas patiekalas kaip keptos bulvės, kas kartą gali būti vis kitoks ir niekada nenusibosti. Tereikia žinoti kelias kepimo gudrybes ir nebijoti išbandyti naujų receptų.

Gaminimo eiga

Ką daryti, kad keptos bulvės būtų traškios?

Bulves nuskutus ir supjausčius užpilkite šaltu vandeniu. Kelias minutes palaikykite, nupilkite ir vėl užpilkite šaltu vandeniu. Palaikykite dar kelias minutes, nupilkite ir gerai nuvarvinkite, kad bulvės būtų kuo sausesnės.

Bulvių griežinėlius ar plonas skilteles galite apvolioti miltuose - kepant keptuvėje susidarys traški plutelė.

Stenkitės į keptuvę bulves dėti vienu sluoksniu. Jei pridėsite daug bulvių, reikės maišyti, kad gerai iškeptų. Maišant bulvės subyrės.

Bulves dėkite kepti į jau gerai įkaitintą aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies.

Jei norite traškių bulvių, niekada neuždenkite keptuvės dangčiu.

Kepant keptuvėje, bulves gardinkite druska tik kai bulvės gražiai apskrus.

Jei bulves kepsite orkaitėje, apšlakstykite aliejumi ar ištirpintu sviestu ir gerai išmaišykite (tuo pačiu galite pagardinti prieskoniais).

Orkaitėje kepamas bulves apibarstykite smulkiai tarkuotu parmezanu.

10 atrinktų, ne kartą bandytų ir niekada nenuvylusių keptų bulvių receptų:

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai