Ingredientai

morkų 2 vnt.
česnako 2 skiltelės
apelsino 1 vnt.
aliejaus 3 v. š.
druskos žiupsnelis
sultinio 1.5 stiklinės
Porcijos: 2
Kvapni, soti – tokia yra saldžių bulvių sriuba su apelsinais. Sutrintą saldžių bulvių sriubą su apelsinais papuoškite smulkintais svogūnų laiškais ir pagardinkite aitriųjų paprikų dribsniais.

Gaminimo eiga

* Bulves ir svogūnus supjaustykite stambiai, morkas – griežinėliais.

* Česnaką ir imbierą susmulkinkite.

* Pjaustytas daržoves sudėkite į kepimo skardą. Apelsiną pjaukite pusiau ir uždėkite ant smulkintų daržovių.

* Viską pagardinkite aliejumi, druska ir pipirais. Išmaišykite.

* Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30–40 min.

* Iškepus daržovėms, išskobkite apelsiną. Į trintuvą sudėkite keptas daržoves, apelsiną, užpilkite sultiniu ir sudėkite sviestą. Trinkite iki vientisos masės.

* Sutrintą sriubą papuoškite smulkintais svogūnų laiškais ir pagardinkite aitriųjų paprikų dribsniais.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai