Ingredientai
saldžių bulvių
2
vnt.
svogūnų
2
vnt.
morkų
2
vnt.
česnako
2
skiltelės
imbiero
30
g
apelsino
1
vnt.
aliejaus
3
v. š.
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
sultinio
1.5
stiklinės
sviesto
80
g
svogūnų laiškų
1
saujelė
aitriųjų paprikų dribsnių
žiupsnelis
Porcijos: 2
Kvapni, soti – tokia yra saldžių bulvių sriuba su apelsinais. Sutrintą saldžių bulvių sriubą su apelsinais papuoškite smulkintais svogūnų laiškais ir pagardinkite aitriųjų paprikų dribsniais.
Gaminimo eiga
* Bulves ir svogūnus supjaustykite stambiai, morkas – griežinėliais.
* Česnaką ir imbierą susmulkinkite.
* Pjaustytas daržoves sudėkite į kepimo skardą. Apelsiną pjaukite pusiau ir uždėkite ant smulkintų daržovių.
* Viską pagardinkite aliejumi, druska ir pipirais. Išmaišykite.
* Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30–40 min.
* Iškepus daržovėms, išskobkite apelsiną. Į trintuvą sudėkite keptas daržoves, apelsiną, užpilkite sultiniu ir sudėkite sviestą. Trinkite iki vientisos masės.
* Sutrintą sriubą papuoškite smulkintais svogūnų laiškais ir pagardinkite aitriųjų paprikų dribsniais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai