Ingredientai
IKI ŪKIS pomidorų
500
g
vidutinio dydžio svogūnų
2
vnt.
česnako
5
skiltelės
alyvuogių aliejaus
5
v. š.
vištienos sultinio
500
ml
baziliko lapelių
keletas
alyvuogių aliejaus
šlakelis
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
Pomidorų sriuba gali būti švelnesnė, o gali lengvai ir pasikandžioti. Čia priklausys nuo to, kiek aitriosios paprikos įdėsite. Bet kokiu atveju, pomidorų sriuba abejingų nėra.
Gaminimo eiga
1. Pomidorus ir svogūnus pjaukite pusiau, aitriąją papriką pjaustykite griežinėliais. Berkite į keptuvę kartu su česnakais.
Pagardinkite prieskoniais bei alyvuogių aliejumi ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Užpilkite sultiniu ir virkite apie 20 min.
2. Sriubą labai gerai sutrinkite trintuvu.
3. Papuoškite tarkuotu kietuoju sūriu, baziliko lapeliais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai