Ingredientai

virtų „Penne“ makaronų 200 g
svogūnų laiškų 1 ryšulėlis
šaldytų žirnelių 100 g
citrinos sulčių 0.5 vnt.
aliejaus 50 ml
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
Bazilikų ir mėtų lapelių
Pomidorams paruošti reikės:
česnako skiltelių 4 vnt.
čiobrelio 1 šakelė
apelsino žievelės 0.5 vnt.
apelsino sulčių 0.5 vnt.
rudojo cukraus 25 g
alyvuogių aliejaus 50 ml
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
Porcijos: 2
Makaronai ir pomidorai puikiai dera tarpusavy – šios gaivios salotos skoniu primins vasaros dienas ir tiks tiek pietums, tiek vakarienei!

Gaminimo eiga

1. Pomidorams paruošti: sumaišykite visus ingredientus ir kepkite 160 °C temp. orkaitėje 30 min. Iškepus, atvėsinkite kambario temperatūroje.

2. Makaronus sudėkite į dubenį kartu su supjaustytais svogūnų laiškais ir atšildytais žirneliais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis, pabarstykite druskos, pipirų ir plėšytų bazilikų bei mėtų lapelių.

3. Atvėsusius pomidorus lengvai sumaišykite su makaronais ir daržovėmis. Papuoškite likusiais bazilikų ir mėtų lapeliais, įtarkuokite apelsino žievelės.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai