Ingredientai

svogūnėlio 1 vnt.
mažų pomidoriukų 500 g
mažų pomidoriukų 500 g
alyvuogių aliejaus 50 ml
baltojo vyno acto 50 ml
žaliosios citrinos žievelės 0.5 vnt.
riekelių duonos 2 vnt.
žaliosios citrinos skiltelės 1 vnt.
Porcijos: 2
Greitai ir lengvai paruošiami pomidorai savo sultyse bus puikus pagardas sumuštiniams, tiks į garnyrus bei padažus. Taip pomidorus galite paruošti ir žiemai.

Gaminimo eiga

1. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, dėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir į dvi dalis supjaustytus pomidoriukus, įberkite druskos, kepkite, kol viskas suminkštės apie 4 min.

2. Pilkite baltojo vyno actą, įtarkuokite citrinos žievelę, berkite smulkintą kalendrą. Kepkite maišant kelias minutes.

3. Dėkite ant skrudintos duonelės. Papuoškite kalendros lapeliais bei žaliosios citrinos skiltele.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai