Ingredientai
šaltai rūkytos šoninės
150
g
sviesto
80
g
kukurūzų kruopų
100
g
vandens
500
ml
druskos
žiupsnelis
tarkuoto kietojo sūrio
1
v. š.
juodųjų pipirų
žiupsnelis
Porcijos: 1
Jei nusibodo įprastos košės, gaminkite polentą su šonine ir sūriu. Bus labai gardu ir sotu. Polentą su šonine ir sūriu apibarstykite pipirais.
Gaminimo eiga
* Šoninę apskrudinkite keptuvėje apie 3–4 min. Apkepusią šoninę ištraukite.
* Į keptuvę sudėkite sviestą, suberkite kukurūzų kruopas. Supilkite vandenį ir išmaišykite. Pagardinkite druska.
* Virkite ant žemos kaitros apie 15–20 min.
* Į lėkštę dėkite polentą, apkeptą šoninę, apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir pipirais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai