Ingredientai
pievagrybių
1
sauja
IKI sviesto
1
v. š.
kiaušinių
3
vnt.
pieno
50
ml
juodųjų pipirų
žiupsnelis
druskos
žiupsnelis
sultenių
1
sauja
alyvuogių aliejaus
1
v. š.
aitriųjų paprikų dribsnių
žiupsnelis
Porcijos: 1
Kai norisi sotesnio patiekalo pusryčiams, kepkite omletą su grybais. O kuo daugiau daržovių pridėsite, tuo sveikiau bus. Iškeptą omletą su grybais apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Gaminimo eiga
1. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepkite lydytame IKI svieste 1–2 min.
2. Kiaušinius išplakite su pienu, druska ir pipirais.
3. Plakinį užpilkite ant kepamų grybų ir kepkite 2–3 min. iš vienos pusės. Uždenkite ir kepkite dar 3–4 min.
4. Dėkite omletą į lėkštę. Ant neužlenktos pusės dėkite sultenių.
5. Omletą su grybais apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite pipirais ir aitriosios paprikos dribsniais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai