Ingredientai
svogūno
1
vnt.
pievagrybių
3
vnt.
IKI kiaulienos faršo
500
g
IKI kiaušinių
2
vnt.
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
IKI džiovintų abrikosų
4
vnt.
IKI razinų „Jumbo“
1
saujelė
IKI džiovintų spanguolių
1
saujelė
petražolių
1
sauja
Porcijos: 5
Šventėms gaminame netikrą zuikį su džiovintais vaisiais. Jei įprastai netikras zuikis būna vien iš mėsos faršo, šio receptas – pagerintas. Netikrą zuikį su džiovintais vaisiais kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 40 min.
Gaminimo eiga
* Svogūną ir pievagrybius smulkiai supjaustykite.
* Pjaustytas daržoves sudėkite į IKI kiaulienos faršą, įmuškite IKI kiaušinius ir pagardinkite druska bei pipirais.
* IKI džiovintus vaisius susmulkinkite ir sudėkite į faršą.
* Gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti 30 min.
* Gautą masę dėkite į kepimo formą ir kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 40 min.
* Iškeptą netikrą zuikį atvėsinkite ir papuoškite petražolėmis.
Atsiliepimai