Ingredientai

morkų 2 vnt.
svogūno 1 vnt.
pomidoro 1 vnt.
kiaulienos sprandinės 1 kg
jaunų bulvių 8 vnt.
alyvuogių aliejaus 2 v. š.
rozmarino 2 šakelės
čiobrelio 5 šakelės
laurų lapų 2 vnt.
kadagio uogų 6 vnt.
vandens 1 stiklinė
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
Marinatui:
česnako 2 skiltelės
alyvuogių aliejaus 1 v. š.
čiobrelio 3 šakelės
rozmarino 2 šakelės
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis

Gaminimo eiga

1. Nuskustas morkas supjaustykite stambiais gabalėliais, svogūną padalinkite į keletą skiltelių, pomidorą supjaustykite kubeliais, česnaką sutraiškykite peiliu ir susmulkinkite.

2. Kiaulienos sprandinę apšlakstykite alyvuogių aliejumi (1 šaukštas), užberkite druskos, juodųjų pipirų, sudėkite česnaką ir 3–4 šakeles čiobrelio bei 2 šakeles rozmarino. Sprandinę išvoliokite aliejuje, prieskoniuose ir žolelėse.

3. Į skardą sudėkite daržoves, bulves, svogūnus, pomidorus. Užpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Dėkite 2 šakeles rozmarino, 5 šakeles čiobrelio, laurų lapus, kadagio uogas, druską ir juoduosius pipirus. Įpilkite stiklinę vandens ir atsargiai išmaišykite. Į skardą dėkite marinuotą kiaulienos sprandinę ir 90 min. kepkite iki 160 °C temp. įkaitintoje orkaitėje.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai