Ingredientai
mėlynojo kopūsto
0.25
vnt.
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
čiobrelio
3
šakelės
alyvuogių aliejaus
2
v. š.
Padažui:
mėtos
3
šakelės
aitriosios paprikos
1
vnt.
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
kepintų lazdynų riešutų
100
g
balzaminio acto
3
v. š.
alyvuogių aliejaus
75
ml
Gaminimo eiga
1. Mėlynąjį kopūstą supjaustykite storesniais griežinėliais ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Užberkite druskos, juodųjų pipirų, čiobrelių bei alyvuogių aliejaus.
2. Skardą su kopūstu dėkite kepti į 180 °C temp. orkaitę 40 min.
3. Padažui susmulkinkite mėtas, griežinėliais supjaustykite aitriąją papriką, sutraiškykite kepintus lazdynų riešutus. Viską sudėkite į indelį, įpilkite balzaminio acto, alyvuogių aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite.
4. Ant iškepusių kopūstų uždėkite padažą ir papuoškite mėtos lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai