Kepta antis – ypatingesnei progai. Kai namuose susirenka išsibarsčiusi šeima ar kai prie stalo kviečiami ilgai laukti svečiai. Prie keptos anties patiekite ryžių ir daržovių.

Gaminimo eiga

1. Nutarkuokite citrinos žievelės geltonąją dalį, išspauskite sultis ir sumaišykite su medumi, IKI alyvuogių aliejumi, česnako skiltelėmis, kuminu ir druska. Viską gerai sutrinkite rankiniu trintuvu.

2. Nusausintą antį dėkite į kepimo skardą ir ištrinkite gautu marinatu bei apibarstykite rozmarinu.

3. Antį uždenkite folija ir kepkite orkaitėje 150 °C temp. 1,5 val. Nuėmus foliją orkaitės temperatūrą pakelkite iki 180 °C temp. ir kepkite dar 15–20 min. kol anties odelė apskrus.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai