Ingredientai
alyvuogių aliejaus
2
v. š.
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
malto kumino
1
a. š.
aitriųjų paprikų dribsnių
1
a. š.
medaus
1
v. š.
tarkuoto česnako
1
v. š.
IKI anties
1
vnt.
konservuotų persikų
300
g
baltojo vyno acto
1
v. š.
malto cinamono
0.5
a. š.
smulkintų bazilikų
1
saujelė
Šventėms – orkaitėje kepta antis su konservuotais persikais. Skaniausia ji apskrudusia odele. Būtent tokį keptos anties su konservuotais persikais receptą ir siūlome.
Gaminimo eiga
1. Sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, pipirus, kuminą, aitriosios paprikos dribsnius, medų ir tarkuotą česnaką.
2. Gautu marinatu ištrinkite IKI antį ir pamarinuokite 1–2 val.
3. Marinuotą antį dėkite į kepimo indą ir uždenkite kepimo folija. Kepkite orkaitėje 160 °C temp. 1–1,5 val.
4. Konservuotus persikus sumaišykite su actu, cinamonu ir smulkintais bazilikais.
5. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 190 °C ir į kepimo indą, kuriame kepa antis, sudėkite pamarinuotus persikus. Kepkite antį su konservuotais persikais dar 15–20 min., kol anties odelė apskrus.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai