Ingredientai
IKI kiaušinio
1
vnt.
IKI pieno
300
ml
cukraus
2
v. š.
druskos
0.25
a. š.
miltų
2
v. š.
aliejaus
50
ml
apelsino
1
vnt.
maskarponės sūrio
1
v. š.
sviesto
50
g
aviečių
5
vnt.
mėlynių
1
sauja
mėtos lapelių
3
vnt.
Gaminimo eiga
1. Į indą muškite kiaušinį, pilkite 300 ml pieno, berkite 1 šaukštą cukraus, druską, miltus ir aliejų. Viską gerai išmaišykite elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Į įkaitintą, nepridegančio paviršiaus keptuvę pilkite lietinių tešlą tiek, kad apsemtų keptuvės dugną ir kepkite iš abiejų pusių 1–2 min. arba kol apskrus.
2. Į keptuvę dėkite sviestą, 1 šaukštą cukraus ir įtarkuokite apelsino žievelės. Viską gerai užvirkite, kol cukrus karamelizuosis, dėkite lietinius juos pavartykite glazūroje iš abiejų pusių, kad pilnai apsidengtų.
3. Karamelizuotus lietinius dėkite į lėkštę, dėkite maskarponės sūrį, avietes, mėlynes ir mėtos lapelius.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai