Ingredientai
svogūno
1
vnt.
saliero stiebo
1
vnt.
poro
100
g
lapinių kopūstų
100
g
česnako
2
skiltelės
alyvuogių aliejaus
3
v. š.
druskos
2
žiupsneliai
juodųjų pipirų
žiupsnelis
pomidorų pastos
1
v. š.
pomidorų savo sultyse
200
g
lazanijos makaronų
100
g
mocarelos sūrio
100
g
sultenių
1
sauja
pesto padažo
2
v. š.
Gaminimo eiga
1. Svogūną, saliero stiebą, porą, lapinį kopūstą, česnakus susmulkinkite. Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejų, sudėkite visas pjaustytas daržoves ir pagardinkite druska ir pipirais, viską kepkite 2–3 min., kol daržovės pasidarys minkštos, dėkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite ir sudėkite pomidorus savo sultyse, troškinkite 3–4 min.
2. Į verdantį vandenį sudėkite savo pasirinktus makaronus, virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės.
3. Į pasirinktą indą dėkite keptas/ troškintas daržoves, makaronus, plėšytą mocarelą ir tęskite šį procesą, kol viską sudėsite. Kepkite 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje 15–20 min. Iškepus papuoškite sultenių lapais bei pesto padažu.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai