Balandėliai – itin sotus patiekalas, kuriam retas bus abejingas. Daržovių, mėsos ir ryžių derinys puikiai tenkins įvairių skonių receptorius, o kvapas maloniai kutens nosį. Iškeptus balandėlius gardinkite mėgiamais žalumynais.

Gaminimo eiga

1. Svogūną susmulkinkite peiliu, morką ir česnaką sutarkuokite smulkia tarka.

2. Į smulkintas daržoves dėkite kiaulienos faršą. Pagardinkite druska ir pipirais.

3. Įmaišykite virtus ryžius ir gautą masę vyniokite į apvirtus kopūstų lapus.

4. Pomidorų padažą sumaišykite su vištienos sultiniu.

5. Suvyniotus balandėlius dėkite į kepimo indą ir užpilkite gautu padažu.

6. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 150 °C temp. apie 30 min.

7. Ištroškintus balandėlius aptepkite grietine ir dėkite užkepti į orkaitę dar 10 min.

8. Iškeptus balandėlius gardinkite smulkintais svogūnų laiškais, krapais ir pipirais.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai