Ingredientai
Slyvos
500 g
Sviestas
50 g
Cukrus
330 g
Kiaušiniai
4 vnt.
Saulėgrąžų aliejus
150 ml
Kefyras
285 ml
Kepimo soda
5 g
Porcijos: 3
Nokstant vaisiams tiesiog būtina išsikepti slyvų pyragą. Purų, drėgną ir burnoje tirpstančio saldžiarūgščio skonio. Slyvų pyragą ragaukite šiam kiek pravėsus.
Gaminimo eiga
Slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus.
Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite 30 g cukraus. Tada ant dugno išdėliokite slyvas – perpjautąja dalimi žemyn.
Atskirame inde kiaušinius išplakite su 300 g cukraus. Tada į kiaušinius supilkite plaktuve išsuktą aliejų su kefyru. Išmaišykite.
Į masę įsijokite miltus su kepimo soda ir viską sumaišykite.
Tešlą supilkite ant slyvų ir kepimo indą šaukite į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 50 minučių.
Iškepusį pyragą išverskite ant lentutės, pjaukite ir mėgaukitės itin puriu ir gardžiu pyragu.