Kai atsiranda pirmosios voveraitės, vienas geidžiamiausių patiekalų – padažas su voveraitėmis. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi receptu, kaip pasigaminti neabejotinai vieną skaniausių vasaros patiekalų. Padažą su voveraitėmis valgykite, kol šiltas.

Gaminimo eiga

* Keptuvėje pakepinkite juostelėmis pjaustytą karštai rūkytą šoninę. Tada suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, pakepinkite.

* Tada ant viršaus suberkite perpus perpjautas voveraites ir kepinkite.

* Tuo tarpu čiabata duonelę supjaustykite riekelėmis ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.

* Ant pakepintų grybų supilkite grietinėlę, leiskite užvirti.

* Suberkite smulkiai pjaustytas petražoles ir išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies.

* Voveraites patiekite su skrudinta čiabata ir skanaukite.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Panašūs receptai