Ingredientai
Rikotos sūris
250 g
Česnakas
2 skiltelės
Mažieji špinatai
50 g
Kiaušinis
1 vnt.
Sluoksniuota tešla
400 g
Kiaušinio plakinys
1 vnt.
Porcijos: 2
Bandelės su rikotos sūriu ir špinatais tiks tiek pusryčiams ar vakarienei, tiek iškylai ar pietų dėžutei. Trapios su sodraus skonio sūrio ir špinatų įdaru. Bandeles su rikotos sūriu ir špinatais valgykite tiek karštas, tiek atvėsusias.
Gaminimo eiga
Rikotos sūrį trintuvu ištrinkite su česnaku ir mažaisiais špinatais, pagardinkite druska ir pipirais.
Įmuškite kiaušinį, ištrinkite.
Gauta mase ištepkite sluoksniuotos tešlos lakštus, suvyniokite. Perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepkite kiaušinio plakiniu.
Bandelės paviršių pagražinkite nedideliais įpjovimais, apibarstykite kanapių sėklomis ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Skanaukite tiek šiltas, tiek atvėsusias.