Ingredientai

„Kartais savo didžiajai vakarienei Palangoje sugalvojame konkrečią temą: originalus kiekvieno svečio patiekalas, mėsainių vakaras ar keptos vištienos šventė“, – sako televizijos ir radijo laidų vedėja Simona Albavičiūtė-Bandita.

Gaminimo eiga

Simona atskleidžia turinti savo ypatingąjį vištienos sparnelių receptą, be kurio neapsieina nė vienas toks susibūrimas.

„Kiekvieną vištienos sparnelį daliju į tris dalis ir kepu tik dvi stambesnes, atsisakydama paties sparnelio galiuko“, – pasakoja Simona. Iš pradžių sparnelius įtrinu mišiniu, pagamintu iš laurų lapų, stambiai maltų 5-ių rūšių pipirų ir žiupsnelio druskos. „Pamarinavusi sparnelius keletą valandų, o geriausia – per naktį, juos šiek tiek apkepu ant grotelių, kad įgautų dūmo skonio ir apskrustų. Po to sparnelius aptepu marinatu, kuriam pagaminti reikia kepsnių padažo, grūdėtųjų garstyčių ir medaus. Galiausiai sparnelius baigiu kepti orkaitėje.“

Metų laikas kepsniams ant grotelių Simonai nesvarbus. „Progų turime ne tik šiltuoju sezonu: gimtadieniai, Kalėdos ir kitos šventės. Svarbiausia, kad toks maisto ruošimo būdas suburia bendram laisvalaikiui, smagiems pašnekesiams, o kiekvienas kąsnis atvirame lauke tampa dar skanesnis“, – džiaugiasi Simona, kuri šią vasarą tapo projekto „Skanu, kas sveika“ ambasadore.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai