Ingredientai

Velykos dažnai neįsivaizduojamos ne tik be margučių, bet ir be įdarytų kiaušinių. Jie kiekvieną kartą gali būti skirtingi, mat įdarų receptų galima rasti kuo įvairiausių. Pateikiame dešimt išbandytų ir patikusių kiaušinių įdarų receptų.

Gaminimo eiga

Šprotų įdaras:

Šprotus ir kiaušinių trynius maišykite lygiomis dalimis. Sutrinkite šakute arba elektriniu smulkintuvu ir sumaišykite su majonezu. Papuoškite žalumynais.

Svogūnų ir krapų įdaras:

Svogūnus susmulkinkite ir pakepkite svieste kol gražiai pagels. Kiek pravėsusius sumaišykite su kiaušinių tryniais ir majonezu. susmulkinkite šviežius krapus ir įmaišykite į trynių masę. Papuoškite ridikėlio griežinėliu ar saldžiosios paprikos juostele.

Tuno įdaras:

Dvi dalis kiaušinių trynių sumaišykite su viena dalimi konservuoto tuno aliejuje. Įmaišykite majonezo, smulkintų juodųjų alyvuogių ir šlakelį citrinų sulčių.

Krabų įdaras:

Susmulkinkite krabų lazdeles ir sumaišykite su kiaušinių tryniais, konservuotais kukurūzais ir majonezu.

Česnakinis įdaras:

Kiaušinių trynius sumaišykite su viena ar dviem išspaustomis česnako skiltelėmis, majonezu ir smulkintais svogūnų laiškais. Papuoškite rūkyto kumpio susukta juostele.

Pomidorų įdaras:

labai smukliai supjaustykite pomidorus be žievelių ir porus. Juos sumaišykite su kiaušinių tryniais ir majonezu.

Grybų įdaras:

Smulkiai supjaustykite pievagrybius ir svogūną apiberkite druska ir apkepkite svieste, kol gražiai apskrus. Kiek pravėsusius sumaišykite su kiaušinių tryniais ir tiršta grietine.

Pikantiškas įdaras:

Kiaušinių trynius sumaišykite su tarkuotu kietuoju sūriu, labai smulkiai supjaustytomis džiovintomis slyvomis (prieš tai jas užpilkite karštu vandeniu ir palikite pastovėti bent pusvalandį, kad suminkštėtų) ir majonezu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai