Ingredientai

Graikiškas jogurtas yra labai mėgstamas Amerikoje ir daugelyje Europos valstybių. Ši populiariausia pasaulyje jogurto koncepcija įsitvirtina ir Lietuvoje. Tikras graikiškas jogurtas vadinamas supermaistu dėl didelio baltymų kiekio ir ypatingai švarios sudėties. Nuo šiandien Lietuvos vartotojai galės mėgautis didesniu tikro graikiško jogurto pasirinkimu.

Gaminimo eiga

Tikras graikiškas jogurtas gaminamas unikaliu, tradiciniu separacijos būdu. Natūraliai, su pieno išrūgomis pašalinama ir didžioji dalis laktozės, t.y. pieno cukraus. Graikiškam jogurtui pagaminti sunaudojama 2,5 karto daugiau pieno nei įprastam jogurtui, todėl jame yra ir dvigubai daugiau baltymų. Šiame graikiškame jogurte nėra papildomų priedų, jį sudaro tik trys komponentai: pienas, grietinėlė ir jogurto bakterijos. Šilkinis jogurto skonis sukuriamas naudojant autentiškas graikiškas jogurto bakterijas iš Kretos salos.

„Lietuvos vartotojai labai laukia naujų, itin švarios sudėties produktų. Naujasis „Alma“ natūralus graikiškas jogurtas – be pridėtinio cukraus, krakmolo ar kitokių priedų“ – sako UAB „Valio International“ generalinė direktorė Laima Padegimienė. „Pristatydami šį produktą aktyviems ir sportuojantiems žmonėms sulaukėme didelio susidomėjimo ir palaikymo – juk graikiškas jogurtas turi tik 4% riebalų – t.y. mažiau nei daugelis rinkoje esančių graikiškų jogurtų.“

Anastasija Sidorevič, daugkartinė bikini kategorijos prizininkė ir itin sėkmingo Fit Model Lietuva projekto koordinatorė sako, kad siekiant išvaizdos pokyčių ar sportinių rezultatų mityba turi būti itin subalansuota: „Tikras graikiškas jogurtas – puikus baltymų šaltinis. Tai tinkamas produktams ruošti pusryčius ir sveikus užkandžius. Jį galima naudoti kaip mažiau kaloringą grietinės alternatyvą“.

Natūralus graikiškas jogurtas gaminamas 180 ir 370 g pakuotėse. Mažesnysis indelis – ideali porcija pusryčiams ar greitam užkandžiui. Į jį galima įsiberti uogų, riešutų, sėklų ar mėgstamų dribsnių, pagardinti medumi. Didysis – puikiai tiks maistui gaminti ar didesnei šeimai.

„Alma“ natūralaus graikiško jogurto ir jogurto su bruknėmis, avietėmis ir gervuogėmis, bei mangais ir baltuoju šokoladu ieškokite jau gegužės mėnesio pradžioje.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai