Ingredientai

Skanią kavą išvirti visai paprasta, tereikia žinoti kelias taisykles.

Gaminimo eiga

Kava bus kur kas aromatingesnė, jei pirksite kavos pupeles ir kiekvieną kartą ruošiant kavą susimalsite reikiamą porciją.

Kavos nereikia užvirinti, nes virinant blogėja jos skonis ir dingsta aromatas. O vis dėl to jeigu kava užvirė, kavinuką skubiai nukelkite nuo ugnies ir įlašinkime keletą lašų šalto vandens.

Jei mėgstate kavą pagardinti pienu, nepilkite jo šalto. Verčiau pašildykite, kol ims žvilgėti (negalima užvirti) - tuomet jis kavai suteiks saldumo.

Kavos skonis ir aromatas labai pagerės, jeigu į paruoštą kavą įbersime truputį kakavos miltelių.

Kava taps ypatingai kvapni, jei įbersite žiupsnelį cinamono.

Jei kavos skonis per stiprus ir kartus, įberkite nedidelį žiupsnelį druskos.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai