Ingredientai

Nenuostabu, kodėl ryški pramogų pasaulio pora – Žilvinas Žvagulis ir Irena Starošaitė jau tiek metų puikiai sutaria. Nors pora turi daug veiklos ir augina sūnų, juos jungia jaukūs namai ir ryšys šeimoje, kur net ir turėdami ne daug laiko, šeimos nariai mielai vieni kitiems padeda.

Gaminimo eiga

Smagiame kulinariniame projekte „Siurprizas lėkštėje“ dalyvaujanti I. Starošaitė sako, kad bet kurioje šeimoje ypač svarbu naminis maistas, todėl moteris stengiasi pasirūpinti, kad namuose visada būtų bent kažkas paruošta. Tačiau, pasak jos, negerai, kai namuose nuolat gamina tik moteris, juk tai labai greitai gali pabosti ir tapti rutina, o tada ir patiekalai nebebus tokie skanūs.

Todėl Žvagulių šeimoje prie gaminimo proceso prisideda visi: „Aš savo vyrukus lepinu šaltibarščiais, šaltiena,  naminiais kotletais, namie kepta duona, o šventėms ruošiu keptą antį su obuoliais. Tuo tarpu Žilvinas gamina nepakartojamą žemaitišką cibulinę sriubą pagal savo firminį receptą. Be to, jis moka labai greitai viską pjaustyti ir skusti bulves. Taip pat, kai ateina svečių, vyras puikiai serviruoja stalą, jam gaunasi gražiau negu man. Jei man reikėtų viską padaryti vienai, tai svečiai manęs prie stalo tiesiog nesulauktų“, – pagyrų vyrui negailėjo Irena.

Pasak dainininkės, kad maistą ruošti būtų malonu, prie šio proceso turi prisidėti visa šeima: „Gaminti smagu, kai atsiranda pagalbininkų, tuomet tai tampa bendra, jaukia šeimynine veikla“. Be to, Irena ragino vyrus nepamiršti už gardžius patiekalus moterims pažerti komplimentų, juk tai labai pamalonina ir skatina stengtis dar labiau.

Paklausta, ar yra patyrusi kulinarinį fiasko, atlikėja tikino, kad tai buvo labai seniai, kai nepavyko iškepti medaus torto. Suktis virtuvėje moteris pradėjo nuo pat mažų dienų kartu su tėčiu:„Mes labai daug visko gamindavome, visur priterliodavome, sunaudodavome kone visus indus, o mama pykdavo, kad po mūsų valytoją samdyti reikia, bet mums vis tiek būdavo labai smagu“, – prisiminimais dalijosi dainininkė.

Anot Irenos, kiekvienai moteriai svarbu nors šiek tiek mokėti gaminti: „Į restoranus neprivaikščiosi, nors ir galimybės leistų. Juk vis tiek skaniau, kai maistą paruošia mylinčios rankos“.
Tiesa, vieną išėjimą į restoraną scenos žvaigždė prisimena ir pro juoką, ir pro ašaras: „Kartą buvome Vokietijoje ir buvome pakviesti į itin prabangų restoraną, kur teko paragauti austrės, buvo taip šlykštu, bet neturėjau kur išspjauti, tad nurijau ir iš to pasibjaurėjimo apsiverkiau“, – dabar jau juokėsi Irena.

Atlikėjos kulinarinius sugebėjimus galite įvertinti  stebėdami linksmą kulinarinį projektą „Siurprizas lėkštėje“.

Čia pamatysite, kokius patiekalus ji pagamino kartu su restorano „Soya – Asian Fusion“ šefu Valdemaru Vaitulevičiumi.

Projekto „Siurprizas lėkštėje“ partneriai: buitinė technika „Bosch“ – profesionalas namuose, kuris palengvins kiekvieno virtuvės šeimininko darbą ir „Borjomi“ – geros savijautos po gardžių patiekalų rėmėjas.

Restoranas „Soya“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai