Ingredientai

Pomidorai 20 vnt.
Druska 1 šaukštelis
Cukrus 1 šaukštelis
Pipirai 0.5 šaukštelio
Česnakai 8 skiltelės
Raudonėliai 6 šaukšteliai
Taip išdžiovinti naminiai pomidorai bus tokie pat skanūs kaip ir pirktiniai džiovinti saulėje.

Gaminimo eiga

Perpjaukite pomidorus išilgai pusiau ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Ant kiekvienos puselės užlašinkite truputį saulėgrąžų aliejaus, pabarstykite cukrumi, druska ir pipirais.

Užbarstykite smulkiai pjaustytų česnakų ir šviežių raudonėlių.

Dėkite į iki 100 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.

Sumažinkite temperatūrą iki 80-70 laipsnių ir kepkite dar 3-4 valandas.

Atvėsusius sudėkite į stiklainius ir užpilkite saulėgrąžų aliejumi, kad apsemtų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai