Ingredientai

Bulvės 4 vnt.
Kukurūzų sirupas 3 šaukštai
Žemės riešutų aliejus 100 ml
Saulėgrąžų aliejus 200 ml
Taukai 3 šaukštai
Druska pagal skonį
Porcijos: 4
Jei turite silpnybę greitojo maisto restoranuose parduodamoms gruzdintoms bulvytėms, šis receptas kaip tik jums. Bulvytės bus tokios pat traškios, bet kur kas sveikesnės.

Gaminimo eiga

Supjaustykite bulves ilgomis plonomis lazdelėmis, kurių storis būtų 0,3 cm.

Į dubenį šalto vandens, kuriame tilptų visos bulvės, įmaišykite kukurūzų sirupą. Sudėkite bulves į vandenį ir 30 minučių palikite šaldytuve.

Po pusvalandžio išimkite bulves iš šaldytuvo ir popieriniu rankšluosčiu nusausinkite nuo bulvių drėgmės perteklių.

Įkaitinkite keptuvėje žemės riešutų aliejų sumaišytą su saulėgrąžų aliejumi ir atsargiai mažomis porcijomis sudėkite bulves, kad neperpildytumėte keptuvės. (Aliejus turėtų semti bulves.) Kepkite ant nedidelės ugnies bulves apie 2 minutes arba tol, kol jos pasidarys švelniai gelsvai rudos.

Išimkite bulves iš keptuvės ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos popieriniu rankšluosčiu. 10-15 minučių įdėkite skardą į šaldytuvą, kad bulvės atvėstų.

Į aliejų keptuvėje sudėkite taukus. Padidinkite šiek tiek liepsną.

Sudėkite bulves atgal į keptuvę porcijomis ir 5-6 minutes leiskite joms kepti (arba kol jos pasidarys geltonai rudos).

Nuvarvinkite aliejų ir pagardinkite bulves jūros druska. Patiekite ir mėgaukitės!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai