Ingredientai

Kenčiantiems nuo migrenos patartina dažniau valgyti kai kurių produktų. Joks maistas neišgydys galvos skausmo, tačiau kai kurie maisto produktai užkerta kelią migreną sukeliantiems simptomams – uždegimams, dehidratacijai.

Gaminimo eiga

Magnis

Magnis ypač reikalingas moterims, kurias vargina migrena per menstruacijas. Magnio yra špinatuose, saldžiosiose bulvėse, paprastose bulvėse, bolivinės balandos kruopose, saulėgrąžų sėklose, ruduosiuose ryžiuose, nevalytuose grūduose.

Riboflavinas

Riboflavinas, dar vadinamas vitaminu B2, būtinas, kad organizmas gamintų energiją ląstelių lygiu. Tyrimai rodo, kad migrena sergantys žmonės gali turėti genetinį defektą, dėl kurio jų ląstelėms sunku palaikyti energijos rezervą, o stingant energijos prasideda migrena. Riboflavino yra liesoje jautienoje, dribsniuose iš nevalytų grūdų, grybuose, brokoliuose, špinatuose. Jei renkatės papildus su riboflavinu, patartina per dieną gauti 40 mg dozę.

Naudingi riebalai

Naudingi riebalai gali sumažinti uždegiminius procesus. Omega 3 riebalų rūgštys, kurių daugiausia yra riebioje žuvyje, ir mononesotieji riebalai, kurių yra alyvuogių aliejuje, švelnina galvos skausmą. Patartina kartą per savaitę valgyti lašišos, o kitų maisto produktų, turinčių omega 3 riebalų rūgščių, valgyti du kartus per savaitę. Gaminkite su alyvuogių aliejumi.

Vanduo

Vanduo būtinas, kad organizmas tinkamai funkcionuotų. Dehidratacija dažnai sukelia migreną. Patartina per dieną išgerti 9 stiklines vandens moterims ir 13 stiklinių – vyrams. Atsiminkite, kad arbata, kava, pienas, sultys ir pan. nėra vanduo, jau nekalbant apie gazuotus gėrimus ir pan.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai