Ingredientai

Grybus galima ne tik džiovinti ar šaldyti, bet ir sūdyti. Šis grybų paruošimas žiemai itin patogus, jei šaldymo kamera nėra didelė, bet yra vėsus rūsys ar sandėliukas.

Gaminimo eiga

Galima sūdyti kiekvienos rūšies grybus atskirai arba mišinį.

Surinkti grybai gerai nuplaunami, nuvalomi, išpjaustomi ir dar kartą perplaunami švariu vandeniu.

Sūdant galima dėti kvapniųjų pipirų žirnelius, lauro lapus, kadagio uogas, nuluptas česnako skilteles, garstyčių grūdelius, gvazdikėlius, muskato riešutus.

Sūdyti grybai visą laiką turi stovėti apsemti sūrymo. Jei skysčio atsirado per mažai, įpilkite virinto sūraus vandens.

Į indo dugną įdėkite ploną sluoksnį krapų - skonis bus pikantiškesnis.

Jei ant paviršiaus užsidėjo pelėsis, jį reikia nuimti, o indo kraštus nuplauti karštu sūriu vandeniu.

Galima sūdyti dviem būdais.

PIRMAS BŪDAS. Sūdomi nevirti grybai. Druskos kiekį nustatykite pagal grybų kiekį: druskos imama 5 proc. grybų svorio. Į stiklinį ar emaliuotą indą dėkite nuvalytus grybus sluoksniais: 5 cm grybų sluoksnį apiberkite druska, lauro lapais, česnakais ir norimais prieskoniais, vėl dėkite 5 cm grybų sluoksnį ir apiberkite druska su prieskoniais. Pripildžius indą, grybus uždenkite marle ir prislėkite. Grybus geriausia valgyti po 1,5 mėnesio.

ANTRAS BŪDAS. Paruoštus grybai 10-15 minučių virkite. Atvėsusius sluoksniuokite su druska ir prieskoniais kaip pirmuoju būdu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai