Nors įprastus marginimo būdus dažnas gali iškart atpažinti, tokie margučiai kaip šie ant Velykų stalo kaipmat sužadins visų smalsumą. Taip ir norėsis paklausti: kaip gi pavyko margučius tokius padaryti?

O gi labai paprastai. Idėjomis ir rezultatų nuotraukomis pasidalinusios kraštietės žingsnis po žingsnio nupasakojo, kaip sukurti Velykų stalo puošmenas.

Velykinių kiaušinių marginimo būdas su vienkartiniais rankšluosčiais
Guodos Ažerskienės margučiai

Idėja pasidalino Guoda Ažerskienė

Jums reikės:

• virtų baltų kiaušinių
• vienkartinio rankšluosčio lapelių (10 kiaušinių – 10 lapelių)
• maistinių arba kiaušinių dažų
• plonų gumyčių ar siūlo
• švirkšto ar pipetės
• acto (spalvos intensyvumui) ir aliejaus patepti nudažytus kiaušinius

Marginimo eiga:

1. Į skirtingas stiklines ar puodelius pasiruošti skirtingų spalvų dažus, į kiekvieną stiklinę įpilti po šaukštą acto.

2. Virtą baltą kiaušinį reikia įvynioti į vienkartinio rankšluosčio lapelį, viršuje gumyte ar siūlu kiaušinį sutvirtinti. Kiaušinis turi būti gerai apspaustas servetėlės.

3. Tuomet pipete ar švirkštu mažais taškeliais lašiname skirtingų spalvų dažus ant apvynioto kiaušinio, kol padengiate visą servetėlę. Dabar laukiame, kol dažai įsigers. Tai gali užtrukti nuo 5 minučių iki valandos.

4. Pralaukus jums norimą laiką, visus kiaušinukus išvyniojame iš popieriaus ir grožimės!
Guodos Ažerskienės margučiai

Guoda pataria. Galime pablizginti aliejumi. Visi kiaušiniai gaunasi labai gražus ir kiekvienas labai skirtingas. Net su vaikučiais šis marginimas nėra sudėtingas procesas ir kas svarbiausia, be galo linksmas bei spalvingas!
Velykinių kiaušinių marginimo būdas su mėlynuoju kopūstu
Gintarės Rudokaitės margučiai

Idėja pasidalino Gintarė Rudokaitė

Jums reikės:

• baltų kiaušinių, virtų taip, kaip juos įprastai mėgstate paruoštus (aš verdu kietus)
• nedidelio mėlynojo kopūsto (jei didelis, galima naudoti pusę)
• acto
• vandens
• dažų (pati naudojau maistinius)

Marginimo eiga:

1. Kopūstą smulkiai supjaustome, dedame į puodą, užpilame vandeniu, kad pilnai apsemtų. Verdame apie 40 minučių.

2. Po to nukošiame išvirtą vandenį į indą (geriausia naudoti kažkokį siaurą ir aukštą, kad pilnai apsemtų kiaušinius, kai juos sudėsime) ir paliekame kambario temperatūroje.

3. Paruoštam skysčiui atvėsus, į jį įpilame 2 šaukštus acto, išmaišome ir sudedame išvirtus kiaušinius. Laikome tiek, kad patiktų spalvos intensyvumas (aš laikau per naktį ar dar ilgiau). Kai spalva jau patinka, išimame ir paliekame pilnai išdžiūti.

4. Kai kiaušiniai būna sausi, imame patinkančius dažus, merkiame į juos teptuko galą (aš naudojau paprastą teptuką, pirktą kanceliarijos skyriuj) ir tapšnojame per teptuko kotelį, kad apsitaškytų kiaušiniai. Viskas. Gražių Velykų!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją