Šeštadienio naktį debesys retės, temperatūra daugelyje rajonų kris iki 1-2, kai kur iki 3 laipsnių šalčio, šilčiausia išliks prie jūros – 1-2 laipsniai šilumos. Šeštadienio diena bus graži, sausa ir mažai debesuota. Vėjas tebepūs iš šiaurės vakarų, 6-11 m/s greičiu. Temperatūra šią dieną bus truputį žemesnė – Kaune apie 11, Vilniuje, ir Panevėžyje apie 10, Utenoje ir Šiauliuose 9, o Klaipėdoje apie 8 laipsnius šilumos.

Sekmadienio naktį debesuotumas ims didėti, tačiau lietaus tikimybė išliks maža. Daugiausiai pragiedrulių bus ties rytiniais ir pietiniais rajonais, todėl čia temperatūra spės nukristi iki 2-4 laipsnių šalčio, apniukusiuose vakaruose bus šilčiau, daugiausia apie 0, pajūryje 2-4 laipsniai šilumos. Velykų dieną į Lietuvą atslinks drėgnesnių debesų, tačiau trumpai palis tik vietomis, daugiausia ties šiauriniais rajonais. Stiprokas pietų, pietvakarių vėjas atneš šiek tiek didesnę šilumą, todėl ties Marijampole ir Taurage oras išils iki 15, Kaune bus 14, Vilniuje 13, Klaipėdoje 12, Panevėžyje apie 11, Utenoje apie 10 laipsnių šilumos.

Drėgnesnė bus antroji Velykų diena. Naktį daugiausia šiaurės vakariniuose rajonuose, o dieną jau didesnėje šalies dalyje numatomi krituliai, daugiausia lietus. Be to nemalonu bus dėl stiprėjančio vėjo, dieną vyraus vakarų, šiaurės vakarų krypties, gūsiai daugelyje rajonų sieks 15-20 m/s. Naktis bus šilta, atvės tik iki 4-7 laipsnių, o dieną šilčiausia bus ties pietiniais ir rytiniais rajonais – 14-16, tuo metu vakarinius rajonus pasieks gerokai vėsesnė oro masė, bus tik 8-10 laipsnių šilumos.

Dar menkesnė šiluma prognozuojama antradienį. Naktį beveik visur paspaus silpnas šaltukas, o dieną keliaujantiems į lauką teks vėl ieškoti šiltesnių drabužių, bus tik 4-7 laipsniai šilumos. Be to reikės nenustebti, kad pabirs trumpi, įvairaus pavidalo krituliai. Vėjas išliks stiprus – šiaurės vakarų gūsiai sieks 15-20 m/s.