Blogas kietai virtas kiaušinis gali sugadinti jūsų pusryčius. Ar kada nors valgėte nemokamus viešbučio pusryčius, o vėliau supratote, kad kiaušinis patiekale yra pervirtas – pilkai žalias žiedas aplink trynį?

Tobulas kiaušinis neturi žalio žiedo aplink trynį, jis yra kreminis ir minkštas, o jei norite, galite sustabdyti jo kietą virimą ir vietoj to padaryti ji minkštu.

Daugelis žmonių rekomenduoja įvairius būdus, kaip išvirti tobulą kietai virtą kiaušinį. Kai kurie siūlo nukelti puodą su kiaušiniais nuo ugnies, kai tik vanduo pradeda virti, ir leisti jiems pastovėti apie 15 minučių.

„Radau net vieną receptą, kur autorė rekomendavo kiaušinius kepti orkaitėje 30 min. Man tai daug laiko. Per tiek laiko galite pagaminti visą patiekalą“, – rašė tinklaraščio autorė.

Kaip greitai ir lengvai išvirti kiaušinius

Pasak tinklaraščio, kietai virti kiaušiniai turi būti greitai ir lengvai išvirti. Gražų kreminį kiaušinį galima pagaminti vos per 6–7 minutes.

„Kam praleisti pusvalandį, kai per kelias minutes galite pagaminti puikius kiaušinius? Ypač kai ryte pusryčiams verdu kiaušinius, paskutinis dalykas, kurį noriu padaryti, yra taip ilgai laukti, kol kiaušiniai iškeps“, – rašoma tinklaraštyje.

Kiaušiniai yra patogus ir prieinamas baltymų šaltinis. Turėdami po ranka kietai virtus kiaušinius, turėsite sočių pusryčių, pietų, užkandžių ar vakarienės komponentų.

Tinklaraštyje nurodyta, kad pagaminti kietai virtus kiaušinius reikės kiaušinių, vandens ir ledo. Iš įrangos reikėtų turėti puodą, laikmatį, kiaurasamtį ir dubenį ledo voniai.

Gaminimas:

Panardinkite kiaušinius dideliame puode. Užpilkite juos vėsiu vandeniu, kad kiaušiniai būtų apsemti 2 cm.

Uždenkite puodą dangčiu ir ant stiprios ugnies užvirinkite vandenį; kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir nustatykite laikmatį norimam laikui. Virkite 6–7 minutes ant vidutinės ir stiprios ugnies, kad kiaušiniai būtų pilnai išvirę.

Naudodami kiaurasamtį, perkelkite juos į didelį dubenį su lediniu vandeniu ir leiskite atvėsti keletą minučių. Arba galite juos padėti po vėsiu tekančiu vandeniu, kad sustabdytumėte gaminimą. Šis būdas taip pat padės lengvai nulupti kiaušinius.

Kiaušinius išimkite iš šalto vandens ir nedelsdami nulupkite.

Taip pat galite patys pasirinkti, kiek norite virti kiaušinį, atsižvelgiant į jo išvirimo lygį, štai keli:

  • Minkštai virtiems kiaušiniams: 4 min.
  • Šiek tiek minkštai virti kiaušiniai: 5 min.
  • Dar ne kreminiams, bet kiečiau virtiems kiaušiniams: 6 min.
  • Kreminiams kietai virtiems kiaušiniams: 7 min.
  • Kietiems, bet vis dar kreminiams kiaušiniams: 8 min.
  • Labai kietai virtiems kiaušiniams: 9 min.
Virti kiaušiniai


Kaip nulupti kiaušinius

Išvirę kiaušinius ir atvėsinę juos lediniame vandenyje, švelniai trenkite lukštą ir nulupkite juos ant stalo. Lukštas lengvai nukris. Jei pastebėjote, kad kai kuriuos kiaušinius sunku nulupti, nulupkite juos aplinkui ir padėkite po lengvai tekančiu vandeniu arba trumpam pamerkite į dubenį su vandeniu. Vanduo prasiskverbia po apvalkalu ir palengvina lupimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)