Penktadienis bus debesuotas, bet šiltas, sakė ji.

„Penktadienio dieną bus debesuota, tik kai kur pietiniuose rajonuose pasirodys pragiedruliai ir trumpam pasirodys saulė.

Daugelyje rajonų protarpiais palis, vakariniuose rajonuose jau vyraus nedidelis lietus. Vietomis tvyros rūkas, daugiausiai tiek vakariniais šalies rajonais. Pūs pietvakarių, vakarų krypties vėjas, jis bus vidutinio stiprumo 5–10 m/s.

Įdienojus oro temperatūra svyruos tarp 6–11 laipsnių šilumos. Šilčiausia bus ties pietiniais šalies rajonais“, – kalbėjo sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

Šeštadienį į Lietuvą atslinks naujas žemo slėgio sūkurys.

„Tad tiek naktį, tiek ir dieną daugelyje rajonų sulauksime kritulių, daugiausiai vyraus nedidelis lietus. Kai kur tvyros rūkas. Vėjas bus besikeičiančios krypties, naktį vidutinio stiprumo, o šeštadienio dieną jau pasisuks šiaurinių krypčių vėjas ir bus apysmarkis.

Šeštadienio naktį daugelyje rajonų oro temperatūra svyruos tarp 0 ir 5 laipsnių šilumos, o dieną daug kur šils iki 3–8 laipsnių, o ties rytiniais bei pietiniais Lietuvos rajonais šils ir iki 9–11 laipsnių“, – Delfi apie šeštadienio orus sakė sinoptikė.

Na, o sekmadienį į šalį vėl plūstelės kiek vėsesnio oro masė, nesitrauks ir krituliai.

„Nakties metu daugelyje rajonų, o dienos metu – jau tik vietomis sulauksime kritulių, vyraus mišrūs krituliai.

Nakties metu vėjas bus apysmarkis, šiaurinių krypčių, vietomis ir gūsingas – iki 15–17 m/s, o dienos metu vėjas irgi nenurims, tad vietomis gūsiai net iki 18 m/s yra laukiami.

Naktį daug kur pašals, temperatūra svyruos tarp 0 ir 4 laipsnių šalčio, ties pajūriu temperatūra laikysis apie 0 laipsnių. Na, o sekmadienio dieną taip pat šils jau mažiau – iki 2–7 laipsnių šilumos“, – kalbėjo sinoptikė.

I. Daunoravičiūtės teigimu, kitos savaitės pradžioje į Lietuvą atslinks šaltesnio oro masė, tad pavasariškų orų dar teks palūkėti.

„Dienomis vėl sulauksime kritulių, naktimis temperatūra kris žemiau nulio, o dienos taip pat bus vėsios, šils menkai“, – Delfi kalbėjo sinoptikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją