Pirmadienį į šio anticiklono pietrytinį pakraštį prasiskverbs nedidelis žemesnio slėgio sūkurys, kuris užkliudys ir Lietuvą.

Jau šiandien Lietuvoje debesuotumas padidės. Vietomis, didesnė tikimybė rytiniuose rajonuose, numatomi ir nedideli krituliai. Vėjas pūs iš šiaurės rytų, 6–11 m/s. Aukščiausia temperatūra šalyje sieks 5–10 laipsnių šilumos, tik vakariniuose rajonuose, kur saulės bus daugiau, gali kai kur sušilti ir iki 12 laipsnių.

Sostinėje šiandien žymesnių kritulių nenumatoma, bet per debesis oras įšils menkai – bus tik apie 7 laipsnius šilumos.

Antradienio naktis bus gana debesuota, todėl švelnesnė už praėjusias: temperatūra svyruos tarp 3 laipsnių šalčio ir 2 šilumos. Vietomis iškris nedideli krituliai – daugiausia lietus, bet gali pasirodyti ir šlapdriba. Didesnė kritulių tikimybė bus pietinėje šalies pusėje. Vėjas laikysis šiaurės rytų, vidutinio stiprumo.

Antradienio dieną nedidelių kritulių zona pasislinks į vakarinę šalies pusę – čia vietomis truputį palynos. Rytiniuose rajonuose oras sausės, daugės saulės. Nors nestiprus vėjas tebepūs iš šiaurės rytų, jis atplukdys šiltesnį orą: daugelyje vietovių termometrai pavėsyje rodys 10–13 laipsnių šilumą, o Pietų Žemaitijoje ir Vidurio Lietuvoje šils iki 14 ar 15 laipsnių.

Trečiadienį, ciklonui tolstant, savo galią vėl atgaus aukštesnio slėgio sūkurys. Į mūsų kraštą žada sugrįžti sausi ir saulėti orai. Vėjas vis dar dvelks iš šiaurės rytų, rytų, bet jau visai nestiprus. Naktį temperatūra išliks teigiama, apie 0–5 laipsnius šilumos, dieną su saulės pagalba temperatūra šoktelės iki 12–17 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį turėtų išsilaikyti sausi ir saulėti orai. Vėjas bus nepastovios krypties, silpnas. Temperatūra naktį vėl svyruos apie 0–5 laipsnius šilumos, o dieną lepins maloni 13–18 laipsnių šiluma.

Penktadienį kritulių tikimybė išlieka nedidelė, tačiau pamažu daugės debesų. Vėjas bus silpnas. Naktį vyraus teigiama temperatūra, bet šiauriniuose rajonuose gali kai kur nežymiai pašalti. Dieną šilumos bus truputį mažiau - 12–15 laipsnių, tik pietiniuose rajonuose dar šils iki 17 laipsnių.

Šventinį savaitgalį prognozuojami ramūs, tačiau jau vėsesni ir su lietumi orai.