aA
Jei Velykų stalui ieškote kažko naujo, kviečiame užsukti į argentinietišką virtuvę ir išmėginti tradicinį patiekalą. „Tarta Pascualina“ – tai pikantiškas, sluoksniuotos tešlos pyragas, primenantis sotų apkepą. Jo įdare gausu špinatų ir sūrio. Tradiciškai valgomas prasidėjus gavėniai. Pyrago sudėtyje be sūrio ir špinatų taip pat galima rasti virtų kiaušinių, artišokų, petražolių. Galima rasti keletą skirtingų šio patiekalo receptų, kuriuose gali būti naudojami skirtingi sūriai, naudojamos kitokios daržovės.
„Torta Pascualina” pyragas
© Shutterstock

Reikės:

80 g sviesto

3 šaukšteliai kepimo miltelių

1,5 stiklinės virtų kopūstų

1 česnako

1 svogūno

1 stiklinė špinatų

3 virti kiaušiniai

3 stiklinės kvietinių miltų

3 šaukštai alyvuogių aliejaus

100 g Parmezano sūrio

Druskos, pipirų

Kaip gaminti?

Išmaišyti miltus, kepimo miltelius, sviestą ir šaukštelį druskos – tai bus pyrago tešla, į kurią vėliau dėsime įdarą. Suminkius tešlą, pusvalandžiui paliekame ją šaldytuve.

Pasūdytame vandenyje išverdame kopūstus ir špinatus, tuomet juos susmulkiname. Į gilią keptuvę įpilti šaukštą aliejaus, pakepinti susmulkintą svogūną ir česnaką. Jiems apkepus, nuimti keptuvę nuo ugnies ir suberti į ją kopūstus, špinatus. Masę išmaišyti įberiant dar šiek tiek druskos ir pipirų – štai ir turime įdarą.

Kepimo formą patepame aliejumi ir išklojame plonu tešlos sluoksniu. Ant jo dedame įdaro sluoksnį, smulkintus virtus kiaušinius, tarkuotą sūrį – viską užklojame dar vienu tešlos sluoksniu.

Orkaitę įkaitiname iki 200oC, pyragą kepame apie pusvalandį.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(11 žmonių įvertino)
2.1818

Top naujienos

Situacija Alytuje – pavojingesnė nei viešai kalbama: padangų degimas yra vienas iš nuodingiausių (113)

Kancerogeninės medžiagos, kaip benzenas ar benzpirenai, gali turėti ilgalaikį efektą, todėl...

Mokslų daktarė įvardino maisto produktus, kurie stiprina imuninę sistemą, saugo nuo vėžio ir didina vyrų vaisingumą (26)

Pastaruoju metu selenas sulaukia vis daugiau dėmesio. Ir nieko keisto, nes jis yra vienas iš...

„Revolut“ pradėjo klientų sąskaitų perkėlimą: pasislėpti nuo VMI ir antstolių – nebeįmanoma (155)

Panašu, kad lietuviams, kurie naudojasi bankines paslaugas teikiančia įmone „ Revolut “ ir taip...

Dėl gaisro Alytuje Valdemaras Chomičius su šeima persikėlė į kitą miestą: kad tai rimta pajutome savo kūnu (51)

Praėjusią savaitę vienoje Alytaus padangų perdirbimo gamykloje kilęs gaisras tapo rimta problema....

Parlamentui atmetus planą dėl „Brexit“ įstatymo Johnsonas sieks rinkimų (5)

Borisas Johnsonas antradienį pagaliau turės progą parlamentui pateikti savo „Brexit“ susitarimo...

Jauną mamytę pribloškė nepažįstamos moters įžūlumas: jei turėtų proto, susimąstytų (109)

Rašau kreipimąsi į visas anytas, uošvienes, mamas, tetas ir ponias, kurios jaučiasi itin drąsiai...

Profesorius į prieširdžių virpėjimą ragina žiūrėti ypač rimtai: viena liga prišaukia kitą (5)

Širdies ligomis sergančius pacientus gydantys medikai pastebi, kad prieširdžių virpėjimas...

Seimo užkulisiuose jau ieškoma atsvaros Karbauskiui: vektorius daugmaž aiškus (199)

Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui antradienį išsaugojus savo postą, prabilta ir apie galimą...

Keliautoja Rita Kulešovaitė: moteris, žinanti, ką atneša ant stalo, niekada nebijo valgyti viena

Šiandien einam kavos su žmogumi, kuris yra aplankęs net 65 valstybes! Tai moteris, kuri jaučia...

„Valstiečių“ bėdos nesibaigia: atmestas ir naujasis automobilių mokestis papildyta (385)

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika antradienį plenariniame posėdyje pateikė Transporto...