Kritulių artimiausią parą taip pat nenumatoma, jų, tikėtina, sulauksime tik sekmadienį ar pirmadienį.

„Artimiausiu metu kritulių nenumatoma, bus nepastoviai debesuota, bus ir debesų, ir pragiedrulių, kartais debesų iš viso nebus, – pasakojo sinoptikė Edita Česnulevičė. – O šios nakties metu daugelyje rajonų paspaus neigiama temperatūra nuo 1 iki 6 laipsnių šalčio.“

Šeštadienio dieną temperatūra, anot sinoptikės, kils iki 4-9 laipsnių šilumos. „Daugelyje rajonų 6-8 šilumos, aplink Kauną, Tauragę – iki 9 laipsnių šilumos. Kiek vėsiau kai kuriuose šiauriniuose rajonuose“, – vardijo sinoptikė a. Česnulevičė.

Vėjas šeštadienį bus kiek stipresnis, tačiau negąsdins. „Vėjas naktį – šiaurės-rytų, o rytojaus dieną – stipresnis“, – teigė sinoptikė ir pridūrė, kad vėjo gūsiai bus nestiprūs – sieks iki 6-11 m/s.

Sekmadienį ir kitos savaitės pradžioje, anot sinoptikės Teresės Kaunienės didelių pokyčių taip pat nebus. „Gal pirmadienį pietiniuose rajonuose pasirodys šiek tiek kritulių. Yra tokia tikimybė“, – kalbėjo sinoptikė.

Prognozėse matyti, kad nuo kitos savaitės tikėtinas atšilimas, tačiau T. Kaunienė tvirtino, kad per artimiausias tris dienas dar teks slėptis ir nuo vėjo, ir nuo šaltuko. „Artimiausios trys dienos bus panašios, o nuo antradienio šils po truputį“, – teigė sinoptikė ir pridūrė, kad nuo kitos savaitės antros pusės sulauksime pamažu grįžtančio pavasario.

Sinoptikės teigimu, naktimis temperatūra žemiau nulio artimiausiomis paromis kris visoje Lietuvoje. „Tikėtina, kad visur, mažai kur bus ne neigiama temperatūra“, – teigė T. Kaunienė ir pridūrė, kad Lietuva yra maža ir lemiama didelio sūkurio, todėl ir orų prognozės gali kisti staiga ir netikėtai.

Tiesa, nors naktimis temperatūra kris, tačiau vėjas silpnės, stipresnių gūsių sulauksime tik dienomis.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, savaitgalį dienomis temperatūra Vilniuje turėtų kilti iki 6-8 laipsnių, o pirmadienį-antradienį – iki 3, tačiau jau nuo antradienio – iki 12-15 laipsnių šilumos.

Kaune po vėsaus savaitgalio taip pat turėtų ateiti pavasaris Antroje savaitės pusėje prognozuojamas temperatūros kilimas iki 16 laipsnių.

Laipsniu vėsiau, tačiau saulėta ir vis šilčiau bus ir pajūryje. Klaipėdoje savaitgalį temperatūra kils iki 8-9, o antroje kitos savaitės pusėje – iki 15 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)