Velykų margučiai kaip objektai įgauna prasmę per kūrybinį procesą, ypač, kai jis patiriamas ne vienumoje. Šeimos ir mylinčių žmonių susibūrime išgyventi kūrybinį polėkį – tai kelionė per universalų laiką. Tai atsibudimas – gimimas ir naujo, ir taip kasmet – primenant sau, kad reikia mėginti kasdien.

Gamtos ciklo dinamika įprasmina ir margučio, kaip pavasariško atgimimo simbolio, dekoravimą. Anot knygos autorių, kiekvienas turėtų ieškoti savos margučio išraiškos, nebijoti atrasti savo raštus, savo brūkšnio ir taško charakterį, o kartais tiesiog mėgautis bendrumu, kurį suteikia margučių marginimas šeimoje ar su artimais bičiuliais.

Atsivertę knygą „Savas margutis“ atrasite istoriją apie margučių raštuose užkoduotus burtus, magiją, prasmes ir simbolius. Knygoje mama ir dukra, architektė E. Bazaraitė ir tautodailininkė D. Bazarienė dalijasi velykaičių marginimo vašku ir skutinėjimo subtilybėmis, atsineštomis iš savų vaikystės namų, primena ir kviečia tęsti šią lietuvišką tradiciją.

Knygos autorės pateikia daugybę svarbių praktinių patarimų, kaip dažyti ir marginti kiaušinius, ir ragina kuo dažniau susiburti draugėn sprogstant pavasario pumpurams, ilgėjant vakarams ir drauge stebint gamtos nubudimą.

Atsiverskite bičių vašku kvepiančią knygą – galbūt ji įkvėps stebėti pavasario virsmą ir suteiks kūrybinių minčių ruošiant savąjį Velykų stalą. Tikimės, kartu su knyga dovanojama bičių vaško plokštelė padės Velykoms pasiruošti lengvai ir sklandžiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)