Informaciją apie artimiausio laikotarpio orų perspektyvą „Delfi“ pateikė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Tadas Kantautas.

Pasak sinoptiko, trečiadienį per Lietuvą slinks atmosferos frontas. Dieną (ypač rytinėje-pietrytinėje Lietuvos dalyje) orai bus nemalonūs, šalti, drėgni. Pietrytinėje Lietuvos dalyje bus debesuota, šiaurės vakarinėje pusėje gali pasirodyti pragiedrulių.

Krituliai numatomi daugelyje šalies rajonų. Intensyviausi, įkyriausi, gal net didžiąją dalį dienos trunkantys krituliai bus pietrytinėje Lietuvos dalyje, šiaurės vakarinėje šalies pusėje po pietų jie jau turėtų trauktis. Daugiausiai tai bus lietus, bet pietrytiniuose ir rytiniuose rajonuose (Alytaus, Vilniaus, Utenos apskrityse) pirmoje dienos pusėje dar gali pasirodyti šlapdribos.

Vėjas bus stiprokas, vakarų krypties, vietomis gūsiai – 15-18 m/s . Temperatūra pakils tik iki 5-10 laipsnių šilumos. Pietrytinėje Lietuvos pusėje daug kur tebus 5-7 laipsniai šilumos, o 8-10 laipsniai bus šiaurės vakarinėje Lietuvos dalyje.

Ketvirtadienį trumpam bus šilčiau

Ketvirtadienį Lietuva trumpam pateks į šiltesnę ciklono dalį. Naktį ir dieną daug kur trumpai palis, bus debesuota. Vėjas toliau dar stiprės. Naktį pūs pietvakarių vakarų krypties vėjas, jo gūsiai gali siekti 15-18 m/s.

Naktį bus 2-7 laipsniai šilumos. Dieną temperatūra pakils iki 8-13 laipsnių šilumos. Šilčiausia bus pietinėje šalies dalyje. Antroje ketvirtadienio dienos pusėje vėjas suksis iš šiaurės vakarų, į šalį vėl veršis šaltesnis oras.

Penktadienį (naktį – vietomis, dieną – daug kur) numatomi trumpalaikiai krituliai. Daugiausiai tai bus lietus, bet gali pasitaikyti ir šlapdribos, ir sniego kruopų. Vėjas išliks stiprokas, vietomis jo gūsiai sieks 15-17 m/s . Naktį temperatūra numatoma nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos. Pajūryje bus šiek tiek šilčiau. Dieną sušils iki 7-12 laipsnių šilumos. 12 laipsnių bus tik kai kur pietiniuose rajonuose.

Savaitgalį naktimis debesys vietomis prasisklaidys, dienomis jie vėl formuosis. Dienomis numatomi trumpalaikiai krituliai – įvairūs: ir lietus, ir šlapdriba, ir sniego kruopos. Vėjas pūs iš šiaurės vakarų, vakarų. Naktimis temperatūra bus apie nulį laipsnių, dienomis – apie 7-11, 6-10 laipsnius šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)