aA
Šie sausainiai su kumpiu gali tapti puikiu Velykų stalo užkandžiu. Iš recepte nurodytų kiekių išeina maždaug 8 – 10 porcijų, rašo womansday.com.
Sausainiai su kumpiu
Sausainiai su kumpiu
© pinterest.com

Jums reikės:

2 stiklinės miltų ir dar šiek tiek pabarstymui,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 šaukštelis valgomosios sodos,
1 šaukštelis druskos,
0,5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
1 šaukštelis džiovintų krapų,
5 šaukštai sušaldyto nesūdyto sviesto (supjaustyti kubeliais),
100 g aštraus čederio (sutarkuoti rupia tarka),
3/4 stiklinės pasukų,
2 šaukštai riebios grietinėlės,
220 g virto kumpio, pjaustyto plonomis riekelėmis,
pora saujų jaunų garžgarsčių.

Produktai padažui su krienais:

300 ml grietinės,
1 marinuotas agurkas (supjaustyti riekelėmis),
1 šaukštelis smulkintų peletrūnų,
1 šaukštelis sutarkuotų krienų.

Produktai garstyčioms su abrikosais:

160 abrikosų džemo,
2 šaukštai garstyčių (su nesmulkintais grūdeliais),
1 šaukštas garstyčių,
2 laiškiniai svogūnai (susmulkinti).

Kaip gaminti:

1.Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelis, sodą, druską ir pipirus. Su miltų mase sutrinkite sviestą, kad susiformuotų trupiniai, suberkite krapus ir 80 g tarkuoto čederio. Su šakute įmaišykite pasukas ir suformuokite purią tešlą.

3. Miltais pabarstykite stalą, uždėkite tešlą, kiek paminkykite. Suformuokite iš tešlos stačiakampį, sulenkite perpus, pasukite 90 laipsnių kampu, vėl sulenkite, pasukite – ir taip darykite keturis kartus. Kai paskutinį kartą sulenksite, tešlos lakštas turi būti apie 1,20 cm storio. Su puodeliu ar stikline išpjaukite iš tešlos lakšto apskritimus ir sudėkite į kepimo skardą. Tešlos gabalėlius, likusius išpjausčius apskritimus, irgi sudėkite į kepimo skardą. Apskritimus ir tešlos gabalėlius aptepkite grietinėle, apibarstykite likusiu čederiu. Kepkite, kol kepiniai įgaus gelsvai rusvą atspalvį, apie 15–18 min.

4. Pasigaminkite krienų padažą. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite grietinę, agurkų gabalėlius, peletrūną ir tarkuotą ridiko šaukštelį.

5. Pasigaminkite garstyčių padažą. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite abrikosų džemą, garstyčia ir svogūnų laiškus.

6. Pagaminkite suvožtinius su kumpiu, garžgarstėmis. Valgykite su padažais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Rusija grįžta prie kaimynių bauginimo: du signalai skirti ir Lietuvai (214)

Koronaviruso pandemijai slopstant Rusija , nepaisant augančių užsikrėtimo ir mirčių skaičių,...

Nesąžiningų vystytojų pinklės: susigundę gali likti su neegzistuojančiu būstu (4)

Nuosavo būsto įsigijimas gali tapti ne išpildyta svajone, o didžiuliu nuostoliu ir galvos skausmu....

Didžiausioms arabų ekonomikoms blogiausia jau praeityje: verslas prisitaiko

Verslo sąlygos trijose didžiausiose arabų pasaulio ekonomikose gegužės mėnesį prastėjo...

Matas Bytautas

Laimė (1)

Laimė, ne tik vienas labiausiai komercializuotų jausmų, kuris kraštutinėje savo melo formoje...

Ką daryti, jei vaikas mušasi: paaiškino, kas padės, o kada jau kreiptis į specialistus

Stebitės, kodėl jūsų mažylis piktas ir agresyvus? Galbūt vertėtų išsamiau pasidomėti šio...

Su žinomos atlikėjos buvusiu sutuoktiniu poruojama Goda Alijeva: dabar bet kuriam vyrui pavojinga su manimi susitikti (53)

Jau kurį laiką sklinda kalbos, kad grupės „69 danguje“ narė Goda Alijeva susitikinėja su...

Kas visgi yra šprotai: žuvies rūšis ar paruošimo būdas? (4)

Turbūt kiekvienas iš mūsų bent kartą gyvenime esame ragavę šprotų, net jei negalime pakęsti...

Gydytojos patarimai pravers kiekvienam: šios priemonės padės geriausiai apsisaugoti nuo erkių atakų

Prasidėjus vasarai vis daugiau žmonių susiduria su erkėmis. Tačiau apie šiuos kraujasiurbius dar...

|Maža didelių žinių kaina