Šie sausainiai su kumpiu gali tapti puikiu Velykų stalo užkandžiu. Iš recepte nurodytų kiekių išeina maždaug 8 – 10 porcijų, rašo womansday.com.
Sausainiai su kumpiu
© pinterest.com

Jums reikės:

2 stiklinės miltų ir dar šiek tiek pabarstymui,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 šaukštelis valgomosios sodos,
1 šaukštelis druskos,
0,5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
1 šaukštelis džiovintų krapų,
5 šaukštai sušaldyto nesūdyto sviesto (supjaustyti kubeliais),
100 g aštraus čederio (sutarkuoti rupia tarka),
3/4 stiklinės pasukų,
2 šaukštai riebios grietinėlės,
220 g virto kumpio, pjaustyto plonomis riekelėmis,
pora saujų jaunų garžgarsčių.

Produktai padažui su krienais:

300 ml grietinės,
1 marinuotas agurkas (supjaustyti riekelėmis),
1 šaukštelis smulkintų peletrūnų,
1 šaukštelis sutarkuotų krienų.

Produktai garstyčioms su abrikosais:

160 abrikosų džemo,
2 šaukštai garstyčių (su nesmulkintais grūdeliais),
1 šaukštas garstyčių,
2 laiškiniai svogūnai (susmulkinti).

Kaip gaminti:

1.Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelis, sodą, druską ir pipirus. Su miltų mase sutrinkite sviestą, kad susiformuotų trupiniai, suberkite krapus ir 80 g tarkuoto čederio. Su šakute įmaišykite pasukas ir suformuokite purią tešlą.

3. Miltais pabarstykite stalą, uždėkite tešlą, kiek paminkykite. Suformuokite iš tešlos stačiakampį, sulenkite perpus, pasukite 90 laipsnių kampu, vėl sulenkite, pasukite – ir taip darykite keturis kartus. Kai paskutinį kartą sulenksite, tešlos lakštas turi būti apie 1,20 cm storio. Su puodeliu ar stikline išpjaukite iš tešlos lakšto apskritimus ir sudėkite į kepimo skardą. Tešlos gabalėlius, likusius išpjausčius apskritimus, irgi sudėkite į kepimo skardą. Apskritimus ir tešlos gabalėlius aptepkite grietinėle, apibarstykite likusiu čederiu. Kepkite, kol kepiniai įgaus gelsvai rusvą atspalvį, apie 15–18 min.

4. Pasigaminkite krienų padažą. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite grietinę, agurkų gabalėlius, peletrūną ir tarkuotą ridiko šaukštelį.

5. Pasigaminkite garstyčių padažą. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite abrikosų džemą, garstyčia ir svogūnų laiškus.

6. Pagaminkite suvožtinius su kumpiu, garžgarstėmis. Valgykite su padažais.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Kelionė po Rusiją pilna stebuklų: kainos baisios, o svajonių alga – 400 eurų (315)

Ne tik Lietuvoje gyventojai skundžiasi aukštomis kainomis. Rusijoje, Sankt Peterburge, sutikti...

Po pasaulį keliaujantis lenkas nišą rado Palangoje: kviečia paragauti „Trdelnikų“ (33)

„Buvau Rusijoje, Baltarusijoje, Italijoje, visose Baltijos šalyse, Ukrainoje, Austrijoje,...

Orai: savaitgalį – puikus oras, o vienai dienai atplūs tikras karštis (11)

Šeštadienį Lietuva pateks į mažo gradiento žemesnio atmosferos slėgio lauką.

Kraupiausios visų laikų profesijos: net skaitant šiurpsta oda (42)

Tie, kurie dabar dūsauja prisimindami senus gerus laikus, kai „moterys buvo skaisčios, žodis...

Gyvena iš 150 eurų pensijos ir vis tiek laimingi (352)

Ar įmanoma būti laimingam, jei gauni 150 eurų pensijos, gyveni vienkiemyje, neturi mašinos, o į...

Milijardierių problemos: trys absurdiškos situacijos (12)

Net ir patys turtingiausi turi problemų ir suka galvą, kaip jas išspręsti. Tiesa, jos drastiškai...

Susiruošusiems apsipirkti į Lenkiją - puikios naujienos: tokių mažų kainų jau seniai nebuvo (331)

Šią savaitę apsipirkti į Lenkiją atkeliavusių lietuvių laukė malonus netikėtumas –...

Sostinėje – skaudi nelaimė: motociklui atsitrenkus į dviratininką sužaloti du žmonės, vienas žuvo papildyta 22.35 (120)

Sostinės policija praneša, kad Vilniuje, Jauronių gatvėje, įvyko dviratininko žūtimi...

Užkandžiavimas prieš miegą: dėl papildomų kilogramų mažiausiai baiminkitės, gresia baisesnis pavojus (12)

Užkandžiaujate prieš miegą ar esate vėlyvų vakarienių mėgėjas? Pasirodo, tokie mitybos...

Motiejūnas: apie sudėtingas įžaidėjo paieškas, derybas su „Rockets“ bei baimę dėl White'o (12)

Kauno „Žalgiris“ yra per žingsnį nuo komplektacijos pabaigos artėjančiam sezonui, o iki...