Nudažyti užtruksite tik kelias minutes (neskaičiuojant mirkymo laiko), o kiaušiniai bus išskirtiniai, dailūs, jausis kitokia (truputį grublėta) lukšto tekstūra. Kaip pasakoja receptu pasidalinusi „Delfi“ skaitytoja, vyną naudojo patį paprasčiausią (raudonąjį pusiau saldų, sausas tinka mažiau).

Eiga labai paprasta. Jei norite kiaušinius nudažyti marmuriniu būdu, jums prireiks plataus indo, popierinių rankšluosčių, raudonojo vyno butelio (tinka tiek alkoholinis, tiek nealkoholinis).

Į platų indą ištieskite popierinius rankšluosčius, ant jo sudėkite kiaušinius (jie neturėtų liesti vienas kito) ir užpilkite raudonuoju vynu. Laikyti vyne reikia bent 12 valandų, o dar geriau – parą ar kelias (kuo ilgau, tuo marmurinis įvaizdis bus ryškesnis).

Ištrauktus iš indo kiaušinius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad natūraliai nudžiūtų. Neišsigąskite, kad ištraukti jie bus blankūs, – margučiams džiūstant ryškumas intensyvėja. Iškart kiaušinių netrinkite, palaukite, kol natūraliai nudžius. Jei norite suteikti blizgesio – patepkite aliejumi.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)