Antroje savaitės pusėje didesnės šilumos taip ir nesulauksime, priešingai, naktimis vis dažniau savo nagais grybštels šaltukas. Nenustebkite jei iš debesų ne tik lietus pasipils, bet ir sniegas. Šventinį savaitgalį taip pat be didesnių pokyčių: vyraus permainingas debesuotumas, mišrūs krituliai ir nemalonus vėjas. Deja, bet Velykos šiltos nebus.

Ketvirtadienį pirmoje paros pusėje daug kur numatomi krituliai, pūs vidutinio stiprumo pietvakarių vėjas. Diena taip pat bus apniukusi ir šlapia, pasisuks gūsingas šiaurės vakarų vėjas. Vakarėjant vietomis dangus giedrinsis. Vilniuje, naktį ir ryte, bus apie 6, Kaune tuo metu apie 7 laipsnius šilumos. Vyraus debesuotumas ir lietus. Įdienojus debesys taip pat taškysis lietumi, oras šils iki 8–9 laipsnių. Šiauliuose didžioji paros dalis bus apniukusi, protarpiais lis. Naktį ir ryte termometrai rodys 5, dieną 7 laipsnius šilumos. Vakare debesys trauksis. Pajūryje, pirmoje paros pusėje, negausiai lynos. Naktį ir ryte bus apie 4–5, laipsnius šilumos. Įdienojus dangus išsigiedrins, temperatūra kils iki 6 laipsnių.

Penktadienį pagaliau atsipūsime nuo smarkaus vėjo. Nakties ir ryto metu daug kur bus giedra, šals. Žemiausiai temperatūra kris šiaurės rytų Lietuvoje. Dieną daug kur lietus, tačiau vietomis lietų paįvairins ir mišresni krituliai. Vilniaus ir Kauno apylinkėse pirmoji paros pusė bus giedra. Naktį laikysis 1–2 laipsnių šiluma, o ryte atšals iki –2–1 laipsnio. Dienos metu dangus apniuks, numatomas nedidelis lietus. Oras šils vos iki 6–7 laipsnių. Šiauliuose nakties ir ryto valandomis temperatūra nukris iki –3–1 laipsnio. Įdienojus dangų gaubs debesys, termometrai rodys 6 laipsnius šilumos. Pajūryje, pirmoje paros pusėje, temperatūra svyruos apie nulį. Dieną trumpai palis, oras sušils iki 5–6 laipsnių.

Šeštadienį šalyje vyraus debesuotumas, numatomas nedidelis lietus. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių vėjas. Vilniuje ir Kaune visą parą dangumi plauks lietumi besitaškantys debesys. Naktį ir ryte termometrai fiksuos 2–4, dieną 9 laipsnius šilumos. Šiauliuose, pirmoje paros pusėje, debesuotumas bus menkas, spustels –1 laipsnio šaltukas. Dienos metu negausiai lynos, bus apie 7 laipsnius šilumos. Pajūryje nakties ir ryto valandomis vyraus mažas debesuotumas, temperatūra sieks 2–3 laipsnius šilumos. Įdienojus prapliups lietus, oras sušils iki 7 laipsnių.

Sekmadienį, per šv. Velykas, įsismarkaus šiaurės vėjas. Daugelyje rajonų numatomas lietus, vietomis šlapdriba. Vilniaus ir Kauno apylinkėse didžioji paros dalis bus debesuota, lis. Temperatūra svyruos tarp 5–7 laipsnių šilumos. Vakarėjant debesų jau bus mažiau. Šiauliuose gausiai lis naktį, ryto metu galimas ir šlapias sniegas. Naktį termometrai fiksuos 3 laipsnius šilumos, ryte bus apie nulį. Įdienojus dangus giedrinsis, oras šils iki 5 laipsnių. Pajūryje pirmoji paros pusė taip pat bus lietinga, temperatūra sieks 3–5 laipsnius šilumos. Dienos metu debesys praretės, bus apie 6 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , pirmadienį, antrąją Velykų dieną, bus ir saulės ir lietaus debesų. Nakties ir ryto metu daugelyje rajonų numatomas šaltukas. ryto metu dar pasidžiaugsime saule, tačiau dieną pasirodys debesys, trumpai palis. Pūs vidutinio stiprumo šiaurės vakarų vėjas. Šilta nebus: temperatūra dieną svyruos vos apie 4–6 laipsnius šilumos.