aA
Galbūt pirmą kartą šis kulinarinis stebuklas sukels lengvą paniką virtuvėje, tačiau galutinis rezultatas vertas kiekvienos paaukotos nervų ląstelės. Aktorius Johnny Vegasas teigia, kad pirmą kartą šio patiekalo paragavo viename Keiptauno, kur tuo metu filmavosi restorane ir buvo tiesiog pakerėtas – iš vietos šefo iškvotė receptą ir nuo šiol ypatingoms progoms jį ruošia pats. Siūlome išbandyti ir jums.
Kulinarinis stebuklas – šventinis jautienos didkepsnis
© Shuterstock

2 porcijoms Jums reikės:

  • Šakelės šviežio rozmarino;
  • Dviejų šakelių šviežio čiobrelio;
  • Arbatinio šaukštelio raudonojo vyno acto;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Dviejų 150 gramų didkepsnių, 2,5 centimetrų storio;
  • 100 gramų rudųjų pievagrybių;
  • 15 gramų šviežių petražolių;
  • 25 gramų nesūdyto sviesto;
  • 10 mililitrų brendžio;
  • 50 mililitrų raudonojo vyno;
  • 100 mililitrų grietinėlės;
  • Arbatinio šaukštelio rupių garstyčių;
  • Arbatinio šaukštelio paprastų garstyčių;

Keptoms bulvytėms prireiks:

  • 400 gramų bulvių;
  • Litro kepimui skirto aliejaus;

Paprikų pagardui prireiks:

  • Ketvirčio raudonosios paprikos;
  • Ketvirčio oranžinės paprikos;
  • Ketvirčio geltonosios paprikos;
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus;
Kulinarinis stebuklas – šventinis jautienos didkepsnis
© Shutterstock


Gaminimas:

1) Kaip rašo portalas jamieoliver.com, pirmiausia, rozmariną ir čiobrelius sutrinkite grūstuvėje, įberkite juodųjų pipirų, supilkite raudonojo vyno actą ir šaukštelį alyvuogių aliejaus. Viską sutrinkite į vientisą masę. Gauta pasta aptepkite didkepsnius ir palikite 30 minučių marinuotis.

2) Pats metas pasirūpinti bulvytėmis. Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Juos pusvalandį pamirkykite šaltame vandenyje (taip atsikratysite nepageidaujamo krakmolo). Bulves nusunkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Bulvių šiaudelius aliejuje virkite 2-3 minutes, kol įgaus auksinį atspalvį. Keptus bulvių šiaudelius pagardinkite druska.

3) Nuplaukite ir mažais kubeliais supjaustykite paprikas, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir lengvai pamaišykite. Į keturias dalis supjaustykite pievagrybių kepurėles, susmulkinkite petražoles.

4) Ant kaitrios ugnies gerai įkaitinkite keptuvę. Įpilkite šiek tiek aliejaus ir ištirpinkite gabalėlį sviesto – apkepkite žoleles. Metas į keptuvę keliauti mėsai. Apkepkite iš abiejų. Kai sviestas paruduos, o kepsniai apskrus, į keptuvę suberkite pievagrybius, pagardinkite druska bei pipirais.

5) Į keptuvę supilkite brendį ir raudonąjį vyną, palaukite, kol išgaruos alkoholis, o skysčio sumažės perpus. Supilkite grietinėlę, viską gerai išmaišykite ir dar pakepkite, kol padažas taps vientisas. Paskutinės į keptuvę keliauja garstyčios – viską dar kartą gerai išmaišykite.

6) Patiekite kepsnius su keptomis bulvytėmis ir paprikų salotomis. Skanaus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Rusija grįžta prie kaimynių bauginimo: du signalai skirti ir Lietuvai (228)

Koronaviruso pandemijai slopstant Rusija , nepaisant augančių užsikrėtimo ir mirčių skaičių,...

Nesąžiningų vystytojų pinklės: susigundę gali likti su neegzistuojančiu būstu (4)

Nuosavo būsto įsigijimas gali tapti ne išpildyta svajone, o didžiuliu nuostoliu ir galvos skausmu....

Didžiausioms arabų ekonomikoms blogiausia jau praeityje: verslas prisitaiko

Verslo sąlygos trijose didžiausiose arabų pasaulio ekonomikose gegužės mėnesį prastėjo...

Matas Bytautas

Laimė (1)

Laimė, ne tik vienas labiausiai komercializuotų jausmų, kuris kraštutinėje savo melo formoje...

Ką daryti, jei vaikas mušasi: paaiškino, kas padės, o kada jau kreiptis į specialistus

Stebitės, kodėl jūsų mažylis piktas ir agresyvus? Galbūt vertėtų išsamiau pasidomėti šio...

Su žinomos atlikėjos buvusiu sutuoktiniu poruojama Goda Alijeva: dabar bet kuriam vyrui pavojinga su manimi susitikti (56)

Jau kurį laiką sklinda kalbos, kad grupės „69 danguje“ narė Goda Alijeva susitikinėja su...

Kas visgi yra šprotai: žuvies rūšis ar paruošimo būdas? (4)

Turbūt kiekvienas iš mūsų bent kartą gyvenime esame ragavę šprotų, net jei negalime pakęsti...

Gydytojos patarimai pravers kiekvienam: šios priemonės padės geriausiai apsisaugoti nuo erkių atakų

Prasidėjus vasarai vis daugiau žmonių susiduria su erkėmis. Tačiau apie šiuos kraujasiurbius dar...

|Maža didelių žinių kaina