Galbūt pirmą kartą šis kulinarinis stebuklas sukels lengvą paniką virtuvėje, tačiau galutinis rezultatas vertas kiekvienos paaukotos nervų ląstelės. Aktorius Johnny Vegasas teigia, kad pirmą kartą šio patiekalo paragavo viename Keiptauno, kur tuo metu filmavosi restorane ir buvo tiesiog pakerėtas – iš vietos šefo iškvotė receptą ir nuo šiol ypatingoms progoms jį ruošia pats. Siūlome išbandyti ir jums.
© Shuterstock

2 porcijoms Jums reikės:

  • Šakelės šviežio rozmarino;
  • Dviejų šakelių šviežio čiobrelio;
  • Arbatinio šaukštelio raudonojo vyno acto;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Dviejų 150 gramų didkepsnių, 2,5 centimetrų storio;
  • 100 gramų rudųjų pievagrybių;
  • 15 gramų šviežių petražolių;
  • 25 gramų nesūdyto sviesto;
  • 10 mililitrų brendžio;
  • 50 mililitrų raudonojo vyno;
  • 100 mililitrų grietinėlės;
  • Arbatinio šaukštelio rupių garstyčių;
  • Arbatinio šaukštelio paprastų garstyčių;

Keptoms bulvytėms prireiks:

  • 400 gramų bulvių;
  • Litro kepimui skirto aliejaus;

Paprikų pagardui prireiks:

  • Ketvirčio raudonosios paprikos;
  • Ketvirčio oranžinės paprikos;
  • Ketvirčio geltonosios paprikos;
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus;
Kulinarinis stebuklas – šventinis jautienos didkepsnis
© Shutterstock


Gaminimas:

1) Kaip rašo portalas jamieoliver.com, pirmiausia, rozmariną ir čiobrelius sutrinkite grūstuvėje, įberkite juodųjų pipirų, supilkite raudonojo vyno actą ir šaukštelį alyvuogių aliejaus. Viską sutrinkite į vientisą masę. Gauta pasta aptepkite didkepsnius ir palikite 30 minučių marinuotis.

2) Pats metas pasirūpinti bulvytėmis. Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Juos pusvalandį pamirkykite šaltame vandenyje (taip atsikratysite nepageidaujamo krakmolo). Bulves nusunkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Bulvių šiaudelius aliejuje virkite 2-3 minutes, kol įgaus auksinį atspalvį. Keptus bulvių šiaudelius pagardinkite druska.

3) Nuplaukite ir mažais kubeliais supjaustykite paprikas, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir lengvai pamaišykite. Į keturias dalis supjaustykite pievagrybių kepurėles, susmulkinkite petražoles.

4) Ant kaitrios ugnies gerai įkaitinkite keptuvę. Įpilkite šiek tiek aliejaus ir ištirpinkite gabalėlį sviesto – apkepkite žoleles. Metas į keptuvę keliauti mėsai. Apkepkite iš abiejų. Kai sviestas paruduos, o kepsniai apskrus, į keptuvę suberkite pievagrybius, pagardinkite druska bei pipirais.

5) Į keptuvę supilkite brendį ir raudonąjį vyną, palaukite, kol išgaruos alkoholis, o skysčio sumažės perpus. Supilkite grietinėlę, viską gerai išmaišykite ir dar pakepkite, kol padažas taps vientisas. Paskutinės į keptuvę keliauja garstyčios – viską dar kartą gerai išmaišykite.

6) Patiekite kepsnius su keptomis bulvytėmis ir paprikų salotomis. Skanaus.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Aplankiusi populiarų kurortą, nuomonę apie poilsį Turkijoje pakeitė jau po pirmos dienos

Apie Turkiją teko skaityti galybę atsiliepimų, tačiau niekada ten nesilankiau. Stebėjau vis...

Kontracepcija jau ne tik moterų reikalas: gydytojas papasakojo apie priemonę, kurią mažai kas žino

Norint išvengti neplanuoto nėštumo , nemaža dalis moterų pasiryžta visą likusį gyvenimą...

Prabangus Panevėžyje statomo namo interjeras pranoksta net Vilnių ir Kauną (83)

Lietuviai vis labiau trokšta savo namuose modernios klasikos, kuri pabrėžtų ne tik...

Planuoja paskatinti lietuvius gimdyti daugiau vaikų: ant stalo gula ir mokestinės lengvatos (298)

Vyriausybė trečiadienį pritarė planui, kuriame numatytomis priemonėmis be kitko planuojama...

Vilniuje pavalgyti už 23 eurus nusidriekė eilės: žmonės nebetilpo (205)

Sostinėje trečius metus iš eilės įvykęs „Vilnius Gastro Masters“ gastronomijos renginys...

Edita Mildažytė: nemoku gyventi viena (28)

Niekada ir nemokėjo – atvirai prisipažįsta charizmatiškoji televizijos laidų vedėja Edita...

Prakalbino tris „Vagner“ vadus: Putinas ką tik paaiškino, kad reikia ruoštis (1180)

Sirijoje kovojantys samdomi rusų kariai tvirtina, kad šioje šalyje jie yra ne tam, kad užsidirbtų...

Naktį Vilniuje girto „CityBee“ vairuotojo sukeltoje avarijoje žuvo mergina (648)

Sekmadienio naktį, 4.17 val., Vilniuje, prie Laisvės ir Pilaitės prospektų sankryžos susidūrė...

Saugirdas Vaitulionis prisipažino: mano tėvai turėjo apsiginkluoti kantrybe (61)

Nors komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis savų atžalų dar neturi, neslepia, jog aukle...

Vilnietė kaip reikiant įstrigo: butą užėmusi šeima nemoka nei nuomos, nei komunalinių (837)

Buto nuomininkai dažnai tampa it loterija: arba pasiseks, arba ne. Vilnietė Vaida Vaitkevičiūtė...