Regis, taip paprasta sumaišyti cukrų, vandenį ir citrinos sultis. Kita vertus, jei viską subersite vienu metu, cukrus nusės į indo dugną. Todėl patartina iš pradžių pasigaminti paprastą sirupą – kaitinti vandenį su cukrumi, kol cukrus ištirps, o tada įmaišyti citrinos sultis.
© Shutterstock nuotr.

Proporcijos varijuoja priklausomai nuo to, kokio saldumo ir skonio intensyvumo limonado norite.

Tobulo limonado receptas

6 porcijos

Gudrybė – jei norite intensyvesnio skonio, nutarkuokite žievelę nuo vienos citrinos ir suberkite į paprastą sirupą, jam kaistant. Kai cukrus ištirps, išjunkite viryklę, o tarkuotas žieveles kelias minutes palikite, paskui perkoškite.

Jums reikės:

1 stiklinė baltojo granuliuoto cukraus,
1 stiklinė vandens (sirupui),
1 stiklinė citrinos sulčių,
2–3 stiklinės vandens (praskiesti).

Kaip gaminti:

1. Pirmiausia pasigaminkite sirupą. Suberkite cukrų ir supilkite vandenį į nedidelį puodą, užkaiskite ant viryklės. Maišykite, kol ištirps cukrus, tada nukelkite puodą nuo viryklės.

2. Kol vanduo sirupui kaista, išspauskite citrinų sultis. Priklausomai nuo citrinų dydžio, stiklinei sulčių turėtų pakakti 4–6 citrinų.

3. Į ąsotį supilkite sirupą ir citrinos sultis. Įpilkite 2–3 stiklines šalto vandens, paragaukite. Jei skonis atrodo intensyvus, įpilkite daugiau vandens. Tik atsiminkite, kad ledo kubeliai tirpdami natūraliai praskies limonadą. Jei limonadas atrodo saldokas, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių.

Įdėkite į šaldytuvą 30–40 min.

Patiekite su ledu ir citrinos riekelėmis.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Lemiamas Eurolygos akordas Kaune: „Žalgiris“ – „Olympiakos“ varžovų gretose nebus vieno lyderių (441)

Kauno Žalgiris “ ketvirtadienį vakare gali pirmąkart po 19-os metų pertraukos patekti į...

Tokias moteris galima pažinti iš tolo, jei žinai, ko ieškoti: vedusiems jos pavojingos (76)

Trečdalis susituokusių porų teigia, kad yra bent kartą žengę „į kairę“. Ir čia puikiai...

JAV Valstybės departamentas nesikiš į Venckienės ekstradicijos procedūrą (57)

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Valstybės departamentas nesikiš į buvusios teisėjos ir...

Patikrino: devyni iš dešimties Lietuvos interneto vartotojų – vagys žala viršija 2,1 mlrd. eurų (370)

„Biški“ vagis nebūna“ – tokiu šūkiu autorių teisių organizacijos ketvirtadienį durė...

Vanagaitė rado dar vieną progą apspjauti kritikus: lietuvius ginti teko rusų istorikui (541)

Lietuvių rašytoja ir žurnalistė, plačiai nuskambėjusios knygos apie Holokaustą Lietuvoje...

JAV Senatas patvirtino Pompeo JAV valstybės sekretoriumi (6)

JAV Senatas ketvirtadienį patvirtino buvusį Centrinės žvalgybos valdybos ( CŽV ) direktorių...

Fitneso aukštumų siekianti vilnietė gydytoja: kam gražus sukritęs kūnas? (45)

Lietuvos fitneso čempione vos prieš keletą dienų tapusi gydytoja Goda Randakevičiūtė siekdama...

Gydytojai ir mokslininkai pataria: kaip teisingai praustis? (2)

Ar dažnai maudotės duše? Tikėtina, kad dirbate arba mokotės, todėl tikriausiai atsakėte, kad...

Restoranui „Dublis“ diriguoti pradėjęs virtuvės šefas Andrius Kubilius atsigręžė į Baltijos regiono skonius (10)

Kuo unikalūs Baltijos regiono skoniai? Atsakymo į šį klausimą pastaruosius mėnesius ieškojo...

Į potvynių atskirta Vokietijos salą turistai plūsta ieškodami ramybės

Sala vienai dienai, o gal net ir vienam kartui. Aš apie Šiaurės jūros salą – Pelvormą –...