aA
Prieš Velykas šeimininkės suka galvas, kaip nustebinti artimuosius, kokius patiekalus gaminti ir kaip išradingai nudažyti kiaušinius. Taip pat neretai iškyla dilema, kiek kiaušinių dažyti, kad jų nepritrūktų. Neretai norėdamos apsidrausti, jos kiaušinių nudažo tiek daug, kad vargu ar juos įmanoma suvalgyti per savaitę. Mitybos specialistai tikina, kad kiaušinius galima valgyti po išvirimo dar 3-4 dienas, jei juos laikysite šaldytuve.
Velykiniai margučiai
Velykiniai margučiai
© Vida Press

Taigi, po Velykų dar turite porą dienų kiaušiniams „utilizuoti“, kad jų nereikėtų išmesti.

Siūlome kelis puikius receptus, kurie tikrai paįvairins Jūsų ruošiamo maisto įvairovę ir nudžiugins namiškius.

J. Oliverio firminės salotos su brokoliais ir kiaušiniais

Ingredientai:

500 g brokolių
4 dideli virti kiaušiniai
2 šaukštai Dijon garstyčių
1 šaukštas baltojo vyno acto
1 žiupsnelis cukraus pudros
2 didelės skiltelės česnako
6-8 marinuoti ančiuviai
1 šviežia raudona čili paprika

Skrebučiams:

60 g Ciabattos duonos
alyvuogių aliejus

Kaip gaminti?

Jamie Oliveris
Jamie Oliveris
© AFP/Scanpix

Ciabattos duoną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies su vienu šaukštu aliejaus. Apkepkite Ciabattos gabalėlius, kol įgaus švelnų auksinį atspalvį. Stenkitės nepilti daugiau aliejaus – gabalėliai apskrus, tik duokite jiems šiek tiek laiko. Apskrudusius skrebučius sudėkite į lėkštę, o keptuvės paviršių nuvalykite popieriniu rankšluosčiu ir padėkite ją į šalį.

Į dubenį įpilkite šalto vandens, įverkite druskos. Kai vanduo užvirs – įdėkite brokolius ir šiek tiek apvirkite (apie 3-5 minutes).

Į kitą dubenį įpilkite šalto vandens, išimkite brokolius iš verdančio vandens ir įdėkite į dubenį atvėsinti. Perkoškite brokolius.

Sumaišykite šaukštą aliejaus su garstyčiomis, actu ir cukrumi, įpilkite šaukštą šalto vandens ir įberkite šiek tiek prieskonių. Viską sumaišykite, kad gautųsi vientisas padažas.

Nulupkite kiaušinius ir perpjaukite per pusę.

Smulkiai supjaustykite česnaką, susmulkinkite ančiuvius ir čili papriką.

Įkaitinkite šaukštą aliejaus keptuvėje, įdėkite česnaką ir pakepkite apie 30 sekundžių. Sudėkite į keptuvę nusausintus brokolius ir apie porą minučių apkepkite, kol apskrus.

Sudėkite brokolius, kiaušinius, ančiuvius ir skrebučius į lėkštę, pabarstykite užbarstykite ant viršaus čilį papriką ir apšlakstykite padažu.

Skanaus!

Špinatų ir burokėlių salotos su kiaušiniais

Špinatų ir burokėlių salotos su kiaušiniais
Špinatų ir burokėlių salotos su kiaušiniais
© Žurnalas "Mano namai"

Ingredientai:

4 kiaušiniai
200 g špinatų
500 g burokėlių (virtų)
2 morkos
2 šaukštai graikinių riešutų

Padažui:

200 g jogurto
200 g majonezo
0,5 šaukštelio Vusterio padažo
2 skiltelės česnakų
50 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį

Vištų kiaušiniai labai maistingi ir puikiai tinka salotoms. Špinatus galite keisti gražgarstėmis ar kitų salotų lapais, tačiau tada salotos praras nemažai maistinės vertės.

Gaminimas:

Sumaišykite sudedamąsias padažo dalis ir dėkite į šaldytuvą pastovėti.

Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.

Plonais griežinėliais supjaustykite burokėlius, sutarkuokite nuluptas morkas.

Špinatus sumaišykite su 50 ml padažo ir dėkite į lėkštę.

Ant viršaus uždėkite kiaušinių skilteles, burokėlius, morkas ir susmulkintus riešutus.

Užpilkite likusį padažą.

Skanaus!

Šprotais įdaryti kiaušiniai

Šprotais įdaryti kiaušiniai
Šprotais įdaryti kiaušiniai
© Fotolia nuotr.

Ingredientai:

6 virti kiaušiniai
1 indelis šprotų aliejuje
2 šaukštai majonezo
1 šaukštas laiškinių česnakų pagal skonį
Druskos pagal skonį
Pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Kiaušinius nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite trynius.

Aliejuje konservuotus šprotus nuvarvinkite, nupjaukite uodegas ir sutrinkite su tryniais.

Įdėkite majonezo, įberkite druskos, pipirų ir smulkiai pjaustytų laiškinių česnakų.

Sumaišykite. Įdarą dėkite į baltymų puseles.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Po Ispanijos mokslininkų atradimo COVID-19 pandemijos istoriją teks perrašyti iš naujo? (84)

Jeigu pasitvirtins tai, ką dar nerecenzuotame straipsnyje neseniai aprašė ispanų gydytojai,...

Automobilių mokestis gali įnešti pokyčių: perspėja dėl apgavysčių, dalies žmonių laukia du keliai (106)

Lietuvoje nuo liepos 1 dienos pradėjo galioti automobilių registracijos mokestis – jį reikės...

Šventinę dieną verta pasiimti skėtį (10)

Sekmadienio dieną lietaus bus mažiau, lis tik trumpai, didžiausia tikimybė prognozuojama...

Pasiturinčios vilnietės pažintis su užsieniečiu baigėsi skaudžia tragedija: prieš mirtį patyrė ypatingas kančias (258)

Vilniuje įsikūrusiai apartamentų nuomos bendrovei ir paplūdimio sporto šakų centrui vadovavusios...

Sirijos diktatoriaus šeimoje prasidėjo karas (120)

XX a. trečiajame dešimtmetyje Ali Sulaymanas al Wahhishas gavo pravardę Al Assadas, arba Liūtas,...

Netoli Vilniaus – laimės terapija tarp gyvūnų: vykdami čia nedarykite vienos klaidos (22)

Dubingių žirgyno pristatinėti tikrai nereikia – visi jį žino, tik ne visi yra buvę. Klausiu...

Šašlykai – baisi nuodėmė sveikatai? Jei atsiminsite kelias taisykles, galėsite valgyti be sąžinės graužaties (106)

Šašlykai – daugumos lietuvių labai mėgstamas, vasariškas ir... kartais netgi pavojingas...

Svarbesnis nei bet kada: nukraujavusių „Pacers“ viltys – į galingą Sabonio žaidimą (21)

Dvidešimt dviem NBA klubam ruošiantis artėjančiam 2019-20 metų sezono pratęsimui viena iš...

Komišką įvartį įmušęs „Bayern“ iškovojo ir Vokietijos taurę (3)

Miuncheno „Bayern“ futbolininkai šeštadienio vakarą Berlyno Olimpiniam stadione iškovojo...

Grybavimo sezonas – kas jau dygsta ir kiek per valandą gali uždirbti patyręs grybautojas kokie miškai grybingesni – Lietuvos ar Lenkijos (55)

Apie grybavimo sezoną kalbamės su Valdu Kaubre, Valstybinės miškų urėdijos vadovu, gamtininku...

|Maža didelių žinių kaina