Prieš Velykas šeimininkės suka galvas, kaip nustebinti artimuosius, kokius patiekalus gaminti ir kaip išradingai nudažyti kiaušinius. Taip pat neretai iškyla dilema, kiek kiaušinių dažyti, kad jų nepritrūktų. Neretai norėdamos apsidrausti, jos kiaušinių nudažo tiek daug, kad vargu ar juos įmanoma suvalgyti per savaitę. Mitybos specialistai tikina, kad kiaušinius galima valgyti po išvirimo dar 3-4 dienas, jei juos laikysite šaldytuve.
Velykiniai margučiai
© Vida Press

Taigi, po Velykų dar turite porą dienų kiaušiniams „utilizuoti“, kad jų nereikėtų išmesti.

Siūlome kelis puikius receptus, kurie tikrai paįvairins Jūsų ruošiamo maisto įvairovę ir nudžiugins namiškius.

J. Oliverio firminės salotos su brokoliais ir kiaušiniais

Ingredientai:

500 g brokolių
4 dideli virti kiaušiniai
2 šaukštai Dijon garstyčių
1 šaukštas baltojo vyno acto
1 žiupsnelis cukraus pudros
2 didelės skiltelės česnako
6-8 marinuoti ančiuviai
1 šviežia raudona čili paprika

Skrebučiams:

60 g Ciabattos duonos
alyvuogių aliejus

Kaip gaminti?

Jamie Oliveris
Jamie Oliveris
© AFP/Scanpix

Ciabattos duoną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies su vienu šaukštu aliejaus. Apkepkite Ciabattos gabalėlius, kol įgaus švelnų auksinį atspalvį. Stenkitės nepilti daugiau aliejaus – gabalėliai apskrus, tik duokite jiems šiek tiek laiko. Apskrudusius skrebučius sudėkite į lėkštę, o keptuvės paviršių nuvalykite popieriniu rankšluosčiu ir padėkite ją į šalį.

Į dubenį įpilkite šalto vandens, įverkite druskos. Kai vanduo užvirs – įdėkite brokolius ir šiek tiek apvirkite (apie 3-5 minutes).

Į kitą dubenį įpilkite šalto vandens, išimkite brokolius iš verdančio vandens ir įdėkite į dubenį atvėsinti. Perkoškite brokolius.

Sumaišykite šaukštą aliejaus su garstyčiomis, actu ir cukrumi, įpilkite šaukštą šalto vandens ir įberkite šiek tiek prieskonių. Viską sumaišykite, kad gautųsi vientisas padažas.

Nulupkite kiaušinius ir perpjaukite per pusę.

Smulkiai supjaustykite česnaką, susmulkinkite ančiuvius ir čili papriką.

Įkaitinkite šaukštą aliejaus keptuvėje, įdėkite česnaką ir pakepkite apie 30 sekundžių. Sudėkite į keptuvę nusausintus brokolius ir apie porą minučių apkepkite, kol apskrus.

Sudėkite brokolius, kiaušinius, ančiuvius ir skrebučius į lėkštę, pabarstykite užbarstykite ant viršaus čilį papriką ir apšlakstykite padažu.

Skanaus!

Špinatų ir burokėlių salotos su kiaušiniais

Špinatų ir burokėlių salotos su kiaušiniais
Špinatų ir burokėlių salotos su kiaušiniais
© Žurnalas "Mano namai"

Ingredientai:

4 kiaušiniai
200 g špinatų
500 g burokėlių (virtų)
2 morkos
2 šaukštai graikinių riešutų

Padažui:

200 g jogurto
200 g majonezo
0,5 šaukštelio Vusterio padažo
2 skiltelės česnakų
50 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį

Vištų kiaušiniai labai maistingi ir puikiai tinka salotoms. Špinatus galite keisti gražgarstėmis ar kitų salotų lapais, tačiau tada salotos praras nemažai maistinės vertės.

Gaminimas:

Sumaišykite sudedamąsias padažo dalis ir dėkite į šaldytuvą pastovėti.

Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.

Plonais griežinėliais supjaustykite burokėlius, sutarkuokite nuluptas morkas.

Špinatus sumaišykite su 50 ml padažo ir dėkite į lėkštę.

Ant viršaus uždėkite kiaušinių skilteles, burokėlius, morkas ir susmulkintus riešutus.

Užpilkite likusį padažą.

Skanaus!

Šprotais įdaryti kiaušiniai

Šprotais įdaryti kiaušiniai
Šprotais įdaryti kiaušiniai
© Fotolia nuotr.

Ingredientai:

6 virti kiaušiniai
1 indelis šprotų aliejuje
2 šaukštai majonezo
1 šaukštas laiškinių česnakų pagal skonį
Druskos pagal skonį
Pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Kiaušinius nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite trynius.

Aliejuje konservuotus šprotus nuvarvinkite, nupjaukite uodegas ir sutrinkite su tryniais.

Įdėkite majonezo, įberkite druskos, pipirų ir smulkiai pjaustytų laiškinių česnakų.

Sumaišykite. Įdarą dėkite į baltymų puseles.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Vilniuje šimtai šeimų liko apgautos: vietos vaikams išdalintos neegzistuojančiuose darželiuose (115)

Dar kovą Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė, kad jau rugsėjį duris atvers net 6 moduliniai...

Skandalingo tyrimo duomenys: ką perkame brangiau nei vidutiniai europiečiai (295)

Daugelio ne maisto prekių kainos Lietuvoje yra didesnės nei kitose Europos Sąjungos valstybėse.

Karbauskis įtaria, kad Grybauskaitė turėjo planą jį pakeisti: žinau, kas buvo daroma (134)

Valstiečių – žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis įtaria, kad rinkimus laimėjus jo partijai...

Neįvertinta Balkanų šalis, kurioje nėra turistų: paplūdimiai nuostabūs, o kainos juokingos (3)

Atsidūręs Albanijoje pasijunti tarsi patekęs ne į kitą šalį, o į kitą žemyną. Didingi...

Vasara baigtis neketina: po trumpos pertraukos vėl grįš +28 (11)

Šeštadienį sulauksime labai šiltų orų, bet popiet aplankysiančios liūtys atneš atvėsimą,...

17-metis australas įsilaužė į „Apple“ kompiuterines sistemas

Vienas australų moksleivis, esą svajojęs dirbti JAV technologijų milžinėje „ Apple “,...

„Lietuvos įtakingiausieji 2018“: popkultūros sąraše – didžiuliai pokyčiai (305)

DELFI tęsia įtakingiausiųjų rinkimus, kuriuose – ir didžiausią įtaką turinčios...

Brokerės išvada: Vilniuje visi gali rasti būstą už prieinamą kainą (5)

Artėjant rudeniui Lietuvos didmiesčiuose būsto rinka yra akivaizdžiai aktyvesnė – butų...

Emilio Vėlyvio provokaciją bažnyčioje įvertino ir advokatas: gerai, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas (571)

Santykis tarp saviraiškos laisvės ir tikėjimo laisvės turi būti sąžiningas ir adekvatus, LRT...

Poilsiautojai gali džiūgauti: jau netrukus nakvynė populiariausiame pajūrio kurorte gali per pus atpigti (79)

Lietuvos pajūris daugelį vilioja karštomis vasaromis dienomis, tačiau ir rudeniui atėjus galima...