Skirtingų variacijų „Tarta Pascualina“ galima sutikti tradicinėje Argentinos ir Italijos Velykų virtuvėje. Pagrindiniai šio patiekalo ingredientai – špinatai, kopūstai, sūris ir kiaušiniai.

Įdarui paįvairinti gali būti naudojamos ir kitos daržovės, pavyzdžiui, pomidorai, kiti mėgstami žalumynai. Pyragui pagardinti ir papuošti labai tinka įvairios sėklos ir šiek tiek majonezo.

Pyragui reikės:


150 gramų sviesto
3 šaukštelių kepimo miltelių
pusės nedidelio kopūsto
4 česnako skiltelių
1 nedidelio svogūno
2 stiklinių špinatų
3 virtų kiaušinių
3 stiklinių kvietinių miltų
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
200 gramų tarkuoto mocarelos sūrio
pagal skonį druskos ir pipirų



Pyrago papuošimui (nebūtina, bet labai tinka):


2 šaukštų majonezo
Sauja mėgstamų sėklų – labai tinka moliūgų, sezamo

Gaminimas:

1. Kubeliais supjaustykite šaltą sviestą. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir šaukštelį druskos. Tuomet suberkite sviesto kubelius į miltų mišinį ir minkykite tešlą. Jei ji būtų per sausa, įpilkite truputėlį šalto vandens. Kai tešla bus vientisa ir elastinga, palikime ją pusvalandžiui šaldytuve.

2. Tuo metu pasūdytame vandenyje užverdame nedidelėmis juostelėmis supjaustytus kopūstus ir špinatus. Į didelę keptuvę pilame alyvuogių aliejaus, pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką. Nuo kopūstų ir špinatų nupilame vandenį ir permaišome juos su kepintu svogūnu ir česnaku. Tai bus pyrago įdaras – jei norisi, pagal skonį galime jį pagardinti druska ir pipirais.

3. Išimame tešlą iš šaldytuvo ir padaliname į dvi dalis – vieną, šiek tiek didesnę, pyrago pagrindui, ir kitą, mažesniąją, pyrago viršui. Iškočiojame, kol gausime du apvalius ir plonus tešlos sluoksnius.

4. Formuojame pyragą. Didesnįjį tešlos sluoksnį klojame ant aliejumi išteptos kepimo formos, vidun sukrečiame špinatų, kopūstų, svogūnų ir česnakų įdarą. Ant viršaus išdėliojame išilgai pusiau perpjautų virtų kiaušinių puseles, užklojame jas tarkuotu mocarelos sūriu.

5. Įkaitiname orkaitę iki 200oC ir kepame pyragą apie 20 minučių. Kai pyragas iškepa, galima jį negausiai patepti majonezu ir apibarstyti mėgstamomis sėklomis. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją