aA
Velykinį stalą puošia ne tik kruopščiai apgalvotos dekoracijos. Kiekviena šeimininkė žino, kad įvairūs desertai gali tapti akį traukiančia puošmena, kviečiančia namiškius pasmaguriauti.
Desertai
© DELFI montažas

Pateikiame tris nesudėtingus desertus, kurie ant Velykų stalo ne tik džiugins akį, bet ir ilgai neužsibus.

Tiramisu

Itališkas desertas Tiramisu gali būti ruošiamas keliais skirtingais būdais. Tačiau šį kartą receptų kūrėja ir kulinarė siūlo pasigaminti tradicinį šio saldėsio variantą.

8 porcijoms reikės:

4 kiaušinių
250 g maskarponės
4 šaukštų nerafinuoto cukranendrių cukraus
400 g sausainių „damų pirštelių“ (angl. k. Ladyfingers)
400 ml šaltos espreso arba stiprios plikytos kavos
30 g tarkuoto juodojo šokolado

Gaminimas:

1. Gerai nuplaukite kiaušinius, nusausinkite, tada baltymus atskirkite nuo trynių. Maskarponę išplakite dubenyje su nerafinuotu cukranendrių cukrumi, dėkite po vieną kiaušinio trynį ir plakite. Išplakite iki putų baltymus ir įmaišykite į maskarponės masę.

2. Merkite po vieną sausainį į kavą ir ištraukite beveik tą pačią sekundę - negalima leisti jiems ištežti! Išmirkytus sausainius guldykite į indą, užpilkite sluoksnį kremo, sudėkite antrą sluoksnį sausainių ir kremo.

3. Ant viršaus užbarstykite šokolado. Paruoštą tiramisu per naktį laikykite šaldytuve.

Tiramisu
Tiramisu
© Asmeninio albumo nuotr.

Šokoladiniai keksiukai su uogomis

Šokoladiniams keksiukams atsispirti itin sunku, o jei jie dar ir su uogomis – abejingų tikrai neliks.

Keksiukams reikės:

150 g sviesto
100 g cukraus
1 žiupsnelio druskos
3 kiaušinių
100 g šokolado
150 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukšto kakavos (99 proc.)

Papuošti:
100 g juodojo šokolado
1 saujos sezoninių uogų
1 šaukšto cukraus miltelių

Gaminimas:

1. Kambario temperatūros sviestą, cukrų „Fariną“ ir druską ištrinkite iki purumo. Įmaišykite po vieną trynius, ištirpintą šokoladą, miltus, kepimo miltelius, kakavą. Gale – iki putų išplaktus baltymus.

2. Masę išpilstykite į keksiukų formą ir kepkite 160 °C orkaitėje apie 30 min.

3. Šokoladą ištirpinkite, į jį mirkykite pusės atvėsusių keksiukų viršūnes ir ant viršaus sudėkite vandenyje pamirkytas bei cukruje pavoliotas uogas. Likusius keksiukus pabarstykite cukraus milteliais.

Ypatingi šokoladiniai keksiukai
Ypatingi šokoladiniai keksiukai
© Fotolia nuotr.

Mielinė Velykų boba

Tradicinė Velykų boba kiekvienos šeimininkės gali būti interpretuojama skirtingai. Šiemet ant Velykų stalo siūlome patiekti švelnų citrinos poskonį turintį variantą.

6-8 porcijoms reikės:

130 ml pieno
60 g šlapių mielių
600 g kvietinių miltų
1 šaukštelis druskos
160 g cukraus
10 kiaušinių trynių
1 citrinos žievelė (plonai nutarkuota)
1 šaukštelis vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 ml ištirpinto sviesto
5 šaukštai auksaspalvio sirupo

Gaminimas:

1. Drungname piene išmaišykite mieles ir 200 g miltų. Kai masė pakils, įberkite į ją druską ir išplakite. Į šią masę įmaišykite iki purumo su cukrumi išplaktus trynius, citrinos žievelę, vanilinį cukrų, galiausiai miltus. Gautą tešlą suminkykite, įmaišykite į ją ištirpintą sviestą ir palikite pakilti dar kartą.

2. Kepimo skardos vidų patepkite sviestu ir vos pabarstykite miltais. Tada sudėkite tešlą į formą – užpildykite trečdalį jos ir vėl palikite kilti.

3. Kai kildama tešla užpildys du trečdalius formos, pašaukite ją į 160 °C orkaitės žemiausią lentyną ir kepkite maždaug 30-35 min. Iškeptą pyragą apliekite auksaspalviu sirupu.

Mielinė Velykų boba
Mielinė Velykų boba
© Asmeninis archyvas
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ukrainos kariuomenės karininkas: rusai į Ukrainą važiuoja kaip į safarį – pašaudyti į „chacholus“ (403)

Atskridus į Kijevą įtarti tai, kad šalis kariauja, galima dėl sugriežtintos patikros oro uoste...

Stulbinantis atsitiktinumas: lietuviai sutrumpino darbo laiką – pelnas išaugo kartais (44)

Dvi Lietuvos įmonės „Engineer“ ir „Valandinis“, veikiančios statybų srityje, nuo rugsėjo...

Įstrigusi auklėtinių pažanga Jasikevičiaus mintis sugrąžino į vasarą (63)

„Aš jau kartosiuosi“, – pats žurnalistus perspėjo Šarūnas Jasikevičius. Kauno...

Orai: nesušalkite, atkeliauja šlapdriba (8)

Po žiemiškos šeštadienio nakties kuklios 7 °C šilumos įdienojus sulauks tik pajūrio...

Sostinėje „eTransport“ automobilis aplamdė stovinčias mašinas ir apvirto (16)

Vėlų penktadienio vakarą, apie 23 val., Vilniuje, Mindaugo g. apvirto pavėžėjimo įmonės „...

Keli faktai apie Marko Zuckerbergo santuoką ją paverčia išties keista: nuo neįprasto susitarimo iki dramos vestuvių dieną (5)


 „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas ir Priscilla Chan neabejotinai yra įtakingos...

Sunkiai suvokiamas atvejis: penkiametė tapo mama (80)

1939 metais Liną Mediną motina nuvežė į Peru esančio Pisko miesto ligoninę. Iš atokiame...

Apmaudus vakaras Kaune: pratęsimą išplėšęs „Žalgiris“ jame nesulaikė Pangoso ir krito prieš „Barcą“ (607)

Penktadienio vakarą kovos lauke Nemuno saloje susigrūmė dvi šlovingą istoriją turinčios...

Visi rodikliai – į vieną pusę: kodėl moterys Lietuvoje nebenori gimdyti (619)

Visame Vakarų pasaulyje moterys ryžtasi gimdyti vis vėliau. Ne išimtis ir Lietuva . Pernai...

Unikauskas rekomenduoja: valgykite šią košę kasdien – kilogramai tirps, sveikata gerės (147)

Ir žmonės, sergantys virškinimo trakto ligomis, ir moterys, norinčios numesti svorio, ir kareiviai...