Balandžio 1-ąją, Pasaulinę paukščių dieną, prisiminkime sparnuotus keliauninkus – ir sugrįžtančius iš šiltų kraštų, ir tuos, kurie praleidžia Lietuvoje ištisus metus. Prisiminkime ir nusišypsokime, nors trumpam pamiršdami pavojingą virusą.

Nuotaiką praskaidrina saulę ir šviesą sveikinantys vieversiai, varnėnai, gandrai, gervės, strazdai, kikiliai, pempės, kovai, gulbės, antys, daugelio kitų rūšių paukščiai, tapdami ryškiu akordu bundančios gamtos simfonijoje.

Kovo mėnesį į Lietuvą iš pietų sugrįžta apie 70 rūšių paukščių, o iš viso mūsų šalyje jų aptinkama beveik 400 rūšių. Artimiausiu metu jų gretos dar gerokai pagausės.

1906 metų balandžio 1-ąją buvo pasirašyta Tarptautinė paukščių apsaugos konvencija – per kiekvieną sukaktį atkreipiamas dėmesys į nykstančias sparnuočių rūšis, skatinama geriau pažinti paukščius, raginama jais rūpintis.

Karantinas įnešė daug pokyčių, per sukaktį nebus ornitologų organizuojamų viešų renginių, teks atsisakyti daugelio įprastų dalykų, laukiant ramesnio laikotarpio. Tačiau nesibaigianti gyvybės ir garsų fiesta, kurią dovanoja mūsų sparnuoti bičiuliai, širdyje įpučia šiltą optimizmo kibirkštį. Ištversime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)