Daugiau spalvų ir galimybė atsinaujinti

Atlikėjos, verslininkės ir „Lidl“ ambasadorės Natalijos Bunkės namuose Velykų tradicijos taip pat nesvetimos. Jai ši šventė yra atsinaujinimo, pabudimo po žiemos ir atgiminimo simbolis. Kai prie bendro, gėlėmis puošto stalo, susiburia artimiausi žmonės, žaidžiami žaidimai ir, žinoma, ragaujami įvairiausi patiekalai.

N. Bunkė Velykoms paprastai pradeda ruoštis iš anksto. Nuo dekoracijų namuose iki receptų planavimo – norint nustebinti artimuosius, pasak jos, tereikia įsijungti fantaziją.

„Man per Velykas visada norisi atsinaujinti, savo namuose paskleisti daugiau spalvų, ryškesnių akcentų bei skonių. Tikriausiai daugelis atsimena savo vaikystę, kai kur nors namuose stovėdavo verbos. Šiandien į tokią puošybą, turbūt, žiūrime šiuolaikiškiau. Savo šventinį stalą papuošti gėlėmis, dekoruoti šventiniais atributais, ar, pavyzdžiui, patiems su vaikais sukurti Velykų medį“, – pranešime žiniasklaidai sako N. Bunkė.

Natalijos Bunkės asmeninio archyvo nuotr.

Kiaušiniai: išbandyti, dažyti ir nebijoti sudaužyti

N. Bunkė pažymi, kad nors tradicijos marginti kiaušinius laikosi kasmet, tačiau mėgsta improvizuoti ir su sūnumi Kristupu išbando įvairiausius dažymo būdus. Pasak jos, tai yra šauni pramoga ir galimybė išlaisvinti fantaziją, bet ne mažiau svarbu – tiesiog praleisti prasmingą laiką su sūnumi. „Su Kristupu mėgstam per kiekvienas Velykas išbandyti kuo daugiau kiaušinių marginimo variantų. Ir čia labai svarbus procesas, o ne rezultatas. Galiausiai juos daužyti lygiai taip pat smagu, kaip ir dažyti“, – juokiasi atlikėja.

Pasak jos, Velykų pusryčiai ar pietūs yra neatsiejami nuo stipriausio kiaušinio varžytinių. Žinoma moteris neslepia, kad azarto apimti šeimos vyrai ne vieną margutį sudaužo, kol išrenka stipriausią ir galingiausią. „Kartais atrodo, kad šis žaidimas pralenkia patį valgymo malonumą, todėl kiaušinių likučius stengiuosi vėliau panaudoti įvairiuose patiekaluose, nes namuose stengiamės nešvaistyti maisto. Mūsų margučiai virsta užtepėlėmis ar įvairių salotų ingredientais“.

Galimybė susiburti ir kartu pasitikti pavasarį

Artimiausiųjų rate šventes sutinkanti atlikėja teigia, kad taip pat stengiasi nepamiršti ir bičiulių. „Planuojame įvairias vakarienes ar net grilio pasisėdėjimus su artimiausiais bičiuliais, kai daug gaminame, ragaujame ir tiesiog gerai leidžiame laiką. Aš mėgstu gaminti, tad dažnai suplanuoju tokias šventes spontaniškai“, – pranešime žiniasklaidai sako Natalija.

N. Bunkė kviečia pasigaminti vieną iš savo mėgstamų ir tarp jos draugų itin populiarų užkandį, be kurio neapsieina, tikriausiai, nei viena šventė. Tai – ypač lengvas, paprastas, tačiau abejingų nepaliekantis receptas, kurio skonis primena tik geras emocijas ir leidžia prisiminti jau bundančią gamtą.

Natalijos Bunkės asmeninio archyvo nuotr.

N. Bunkės šventinės brusketos su saulėje džiovintais pomidorais:

Jums reikės:

1 čiabatos tipo duonos

„Deluxe“ vytinto kiaulienos kumpio

Saulėje džiovintų pomidorų

Tepamo varškės kremo

Mėgstamų žalumynų

Skiltelės česnako

Tyro alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Duoną supjaustome riekelėmis, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir lengvai paskrudiname keptuvėje arba orkaitėje. Apkeptas riekeles gausiai įtriname česnaku, ant viršaus tepame varškės kremą, dedame vytintą kumpį (nepagailėkite). Pabaigoje pagardinkite brusketas saulėje džiovintais pomidorais ir mėgstamais žalumynais. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)